12 embert tartóztattak le vasárnap a brit rendőrök Kelet-London Barking nevű negyedében a szombat éjjeli londoni merénylettel kapcsolatban. 21 ember kritikus állapotban van a sérültek közül.

21 ember kritikus állapotban van a 48 sérült közül – jelentette a National Helth Service England (NHS England; "nemzeti egészségszolgáltatás")  a Guardian szerint.

Korábban írtuk: 

12 embert tartóztattak le vasárnap a brit rendőrök a szombat éjjeli londoni merénylettel kapcsolatban Kelet-London Barking elnevezésű negyedében.

A londoni Metropolitan Police Twitteren számolt be a letartóztatások tényéről:

A Guardiannak az egyik közelben lakó elmondta, felismerte a halott terroristák közül az egyiket, aki a szomszédja. Egy pakisztáni, de akcentusa alapján Angliában nevelkedett, kedves, csendes férfi, akinek felesége és kétéves gyermeke van – írta le a férfit a szomszéd.

Egy másik szomszéd látta, amint indult munkába, hogy a rendőrök előtt három ember feküdt abban a házban, ahol az egyik merénylő lakott, egyet pedig, aki menekülni próbált, a rendőrök sokkolóval lőttek meg. 

(The Guardian)

(Címlapi kép: AFP/Justin Tallis)

Londoni merénylet: hétre nőtt az áldozatok száma

Theresa May brit miniszterelnök bejelentette: nem halasztják el a csütörtökre kiírt előrehozott parlamenti választást. Hétre nőtt a halálos áldozatok száma A rendőrség vasárnap délelőtti adatai szerint heten haltak meg a szombat éjjeli londoni merényletben. Az első beszámolók hat halálos áldozatról szóltak, de Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozatok száma hét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.