Donald Trump amerikai elnök vasárnap este, egy gálaesten nyilatkozva "ördögi mészárlásnak" minősítette az előző napi londoni merényletet, és leszögezte, hogy kormánya megvédi az Egyesült Államokat a terrorfenyegetésektől.

Az elnök a washingtoni Ford színház gálaestjén azt mondta: minden tőle telhetőt megtesz annak megelőzésére, hogy a terrorfenyegetések az Egyesült Államokat is elérjék. "Ennek a vérontásnak be kell fejeződnie, ez a vérontás be fog fejeződni" – fogalmazott, majd leszögezte: "megújítjuk elszántságunkat, még erősebben, mint valaha, hogy megvédjük az Egyesült Államokat és szövetségeseit az aljas ellenségtől, amely ártatlan emberek ellen folytat háborút".

Donald Trump ezúttal tartózkodott attól, hogy bírálja a londoni polgármestert.

Az elnök vasárnap telefonon beszélt Theresa May brit kormányfővel, és az Egyesült Államok rendíthetetlen támogatásáról" biztosította őt.

A szombaton Londonban elkövetett merénylet után – vasárnap hajnalban és kora délután – Trump két Twitter-bejegyzést írt. Az elsőben felajánlotta Washington segítségét, a másodikban pedig bírálta Sadiq Khan londoni polgármestert, mert a merénylet utáni közleményében így fogalmazott: "nincs ok a riadalomra". A polgármester nem reflektált az elnök megjegyzésére, szóvivője azonban a CNN amerikai hírtelevíziónak Londonból adott interjújában "rosszul tájékozottnak" nevezte Donald Trumpot, azt állítva, hogy Khan mondatát kiragadta a szövegkörnyezetéből. A szóvivő szerint ugyanis Sadiq Khan csak meg akarta nyugtatni a londoniakat, hogy ne riadjanak meg, ha még több rendőrt látnak az utcákon.

Szombat este egy fehér furgon gyalogosokat ütött el a London hídon. A jármű ezután a Borough Market piachoz hajtott tovább, ahol három férfi kiszállt és sok embert megkéselt. Az elkövetőkkel a rendőrség végzett. A merényletben hét ember meghalt, 48-at kórházba szállítottak.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Greg Skidmore)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csusztatni mindenesetre mar o is megtanult rendesen: konnyu riposztozni egy szovegkornyezetbol kiemelt idezettel...
Aztan meg egy szajkarates hos szuletett a vilagra, aki ujra naggya teszi Amerikat, megvedi a polgarait - akar onnon testevel is, olyan vehemens -, es mindezt flegman, pokhendien teszi...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@karma1: Ebben a cikkben is szerepel Khan egesz mondata, s megis vannak olyan kozmedia csecsen taplalkozo megfelelmitett magyarok, akik ezt az egyertelmu mondatot keptelen megerteni, mert mindenhol terrorista migrancsot la't, ahogyan azt orban elo"irja a magyar embereknek.
Ezeken az embereken mar csak nevetni lehet...
F_Viktor
@Ördögvadász: Te ket kerekkel megaldott, idiota, fityeszes bertollnok, nagyon unalmas vagy. Megertem, hogy karakterekert kapod a penzt, azt is tudom, hogy neked is 27 szazalek az AFA, s mind a 4 kolykodet etetned, tanittatnod kell sajat, mindennapos hazugsagokkal megszerzett jovedelmeddel, mert mar nem szamithatsz Soros osztondijra, de mar a banyasz-beka segge ala jatszottad magad.
Hidd el, ezekkel a hozzaszolasokkal nem szerzel partodnak es apucidnak tobb szavazatot, inkabb a bizonytalanokat is az ellenzek soraiba uldozod, mert nem akarnak azonosulni egy ilyen gennyes mocsok emberrel, mint amilyen te is vagy.
Ezt vedd barati tanacsnak.
Ördögvadász
@karma1: még talán egy-két apróság gyüttment. Mert ott nálad a tanyán...tudom...
Melyik törzshöz is kerültél, gyüttment?

Ahogy az általad annyira 'kedvelt' öreg Úr elsõ útját tervezte: Szaudi, Izrael, Vatikán...
A másik dolog, hogy a 'Trampli nõk' a szaudi király társaságában fedetlenül jelentek meg.
Na jó, merkelné, vagy obamané is fedetlenül volt, de a tolmácsnõ...na..., hogy ki az Úr a házban?...Egyértelmü.
A Vatikánban a 'nõk' meg fátyolt hordtak. Pedig nem elõírás. Esetleg egy jó gesztus.
Mond ez/ezek neked valamit? Na mindegy..
Még történt ott a királynál valami. Valami nagyon fontos. A Trampli képzeld, az iráni vezetõ kivételével mind egy asztalhoz hívta (a történelemben egyedüli eset) az összes arab világ vezetõit. Mind. És azok mentek. Szerencsétlenek. És beszélt hozzájuk: "A terror mindannyiunk problémája és együttesen kell fellépnünk ellene. ..."
És aláíratta az öreg Úr velük, hogy Szíria nem lesz feldarabolva! Ez ugyan már nem annyira jelentõs (egyeseknek), de a tegnap hat arab ország felfüggesztette a járatait (miután a diplomáciai kapcsolataikat megszakították) Katárral.
Katár támogatja a terrort. Mondják. Ezért megszakították a diplomáciai kapcsolatokat (Szaudi, Emirátus, Egyipton, Jemen, Bahran, Líbia) Katárral.
És a Trampli nem akar, nem tervez Irán (és senki más ellen) elleni háborút. Ezt még legalábbis sehol nem említette (Clintonné eddig Oroszországot megtámmadta volna, ahogy a választás elõtt hangoztatta) és a Trampli 'kényszerití' Európát az eurázsiai piacgazdasághoz.
Ezt kifejtette elég világosan, gondolom.

Nahát, ki hitte volna? Egyet a kerék fordult (180°), haladunk (még mindig vissza), de legalább reménykedünk. Reménykedünk.

És a fejés, meg volt már nálad gyüttment?
Ördögvadász
@F_Viktor: az én adókulcsom 45%, haver. És ezt komolyan mondom!, de mindegy.

A selejt marhának meg hátul a helye! Este meg következik az olvasás.
KisGenyo2
Gondolom előtte csinált egy nemzeti konzit, "Állítsuk meg a terrorizmust!" plakátokkal... XD
libellle
@karma1: Talán azokkal a gyilkosságokkal foglalkozna trampli bácsi ami az USA-ban történik állandán. Oda még terroristák sem kellenek ott irtja a nép egymást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.