Florin Morariu hétköznapokon és hétvégente a Borough Market egyik pékségénél lapátolja a kenyereket és zsömléket, szombat este viszont valóságos hőssé lépett elő, miután merénylők előbb járókelőket gázoltak el a London Bridge-en, majd késsel emberekre támadtak.

A péknek a Twitteren és a Facebookon mondtak köszönetet, amiért beterelte őket a pékségbe, miközben az utcán mindenki épp fejvesztve menekült a késsel támadó terroristák elől.

Az AP megkereste Morariut, aki elmondta a hírügynökségnek, arra lettek figyelmesek a pékségben, hogy kinn egymáson át bukdácsolva menekültek az emberek, aztán amikor kiszaladt az utcára, akkor szembesültek azzal, hogy merénylők üldöznek mindenkit.

"Egy pillanatra teljesen lefagytam, és nem tudtam mit tegyek" – mondta, majd gyorsan felocsudott és a péklapáttal nyakon csapta az egyik támadót.

Morariu együtt menekült a tömeggel, miután a rendőrök hangszórón folyamatosan instruálták a tömeget, és videózni sem felejtette el közben. Amikor viszont látta, hogy emberek teljesen megrémülve futnak az utcán, vagy 20 embert beterelt a pékségbe és lehúzta a rolót.

A támadók a környező kocsmákba is betörtek, hogy öljenek, ott többen poharakkal, székekkel dobálták meg a támadókat. – írja a 444 a Telegraph cikke nyomán.

(A címoldali kép forrása: DANIEL SORABJI/AFP)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Hát szép, de üthetett volna nagyobbat, hogy ottmaradjon a rohadék!
jancsipapa
@1magyar: képesek lennének és elítélnék ...
Sámannus
Hosszú a péklapát ... tarja a mondás. A folytatást inkább tartsuk meg a támadóknak:-DDD
Rózsika Hatházi
@jancsipapa: Ugye Magyarországra gondoltál. Nyugtass meg, kérlek!
simmering73
@Sámannus: Magányos éjszaka, felállt a pék ... (haja). Erre gondoltál?
36
Végre! Jól tette. Védekezni mindennel ami csak felhasználható. Nem szabad, hogy a "kereszteseket" gyengének és gyámoltalannak tartsák a muszlimok! (Mert egyébként, annak tartanak bennünket) Ezt meg kell változtatni!
picike1
harcba mindenki ha baj van jöhet minden lapát ásó kapa gereblye stb@1magyar:
picike1
lehet kaszálni az a legtökéletesebb szerszám csak a fejét célozd !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.