A török parlament plenáris ülésén szerda este elfogadta azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében katonákat küld Katarba a hétfőn kirobbant öböl-menti viszály nyomán – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség szerdán.

A törvényhozás 2015-ben hagyta jóvá azt a Dohával kötött megállapodást, amelynek értelmében Törökország Katarban katonai támaszpontot alakít ki egy szélesebb körű védelmi egyezmény részeként. A mostani döntés értelmében a szerződésnek két pontja vált törvényerejűvé: a török katonák állomásoztatása az arab országban és a csendőrképzési együttműködés.

Hétfő reggel óta már kilenc ország – Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius, a Maldív-szigetek és Mauritánia jelentette be, hogy megszakítja, Jordánia pedig azt, hogy alacsonyabb szintre korlátozza diplomáciai kapcsolatait Katarral. Arra hivatkoztak, hogy Doha terroristákat támogat és beleavatkozik a belügyeikbe.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
Hát ez fura helyzet... ha így megy Mo-n is újra itt a török, a NATO tagja, szövetséges... Katar nem szövetséges, Irán sem... Szaúd-Arábia szövetséges, a demokrácia hős védelmezője... nincs itt vmi kuszaság? Ezt talán csak matócsi vagy terrorbanya tudná átlátni...

Itt ülünk a III. vh. küszöbén, amire Einstein azt mondta, h nem tudja, mivel fogják megvívni, de a IV.-ket biztosan kőbaltával... :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.