Az amerikai Országos Repülésügyi és Űrhajózási Hivatal (NASA) bejelentette: kiválasztotta azokat az asztronautákat, akiket a tervezett Mars-utazásra készítenek fel.

A texasi Houstonban, a NASA központjában szerdán ünnepélyes ceremóniával mutatták be azt a hét férfit és öt nőt, akik közül a nagyon kemény és évekig tartó kiképzés után várhatóan kikerülnek a Marsra lépő első űrhajósok is.

Több mint 18 ezren – köztük orvosok, mérnökök, geológusok – nyújtották be jelentkezésüket, s közülük választották ki a kiképzésre alkalmas űrhajósjelölteket.

A jelölteknek kétéves intenzív kiképzésen kell részt venniük, hogy egyáltalán utazásra alkalmasnak minősítsék őket, és csatlakozhassanak az űrhajósok jelenleg mintegy negyvenfős aktív csapatához.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Bocs, de ez így hülyeség. Bemutatott 12 új űrhajóst a NASA, ez a hír. Nem az, hogy na, megvan a marsi csapat. Hogy konkrétan kik mennek majd a Marsra a '30-as években (legalábbis akkorra tervezik jelenleg), azt a franc se tudja. Lehet, hogy az újonnan felvettek közül is mennek, de nem kimondottan marsutazásra jelentkeztek, és nem kimondottan arra vették fel őket. Megkapják a kiképzést, ami által alkalmasak lehetnek rá, mint ahogy nyilván az utánuk következők is meg fogják kapni. Ez nem olyan, mint pl. a Mars One projekt-féle marsutazó-castingolás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.