A hasonló nézeteket valló Bernie Sanders demokrata szenátort elbűvölte a brit Munkáspárt választáson elért eredménye.

Az amerikai Bernie Sanders szenátort, aki a tavalyi elnökválasztási küzdelemben Hillary Clinton vetélytársa volt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó versengésben, pénteken ismertetett véleménye szerint "elbűvölte" a Munkáspárt eredménye az előző nap tartott brit választásokon.

A vermonti szenátor az egyik közösségi oldalon közzétett bejegyzésében dicsérte a Munkáspárt szereplését, és gratulált a párt vezetőjének, Jeremy Corbynnak.

"Elbűvölt, amikor láttam, hogy a Munkáspárt milyen jól szerepelt" – írta Sanders. Majd így folytatta: "az emberek a világon mindenütt fellázadnak a gazdasági szigor politikája és a nagy jövedelmi különbségek ellen. Az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és bárhol a világon olyan kormányt akarnak, amely mindenkit képvisel és nemcsak azt a bizonyos egy százalékot."

Bernie Sanders az elmúlt hetekben többször is támogatásáról biztosította Jeremy Corbynt, és párhuzamot vont a britek és az amerikaiak elitellenes lázadása között. Elnökjelöltségért folytatott tavalyi kampányának munkatársai gyakorlati segítséget is nyújtottak a Momentum nevű brit csoportnak, amely segített felkészíteni a munkáspárti politikusokat arra, hogyan szervezzék kampányaikat az interneten és a terepen, a választók körében.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Nick Solrai)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Kábé olyan eredményt értek el, mint ő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.