Virginia Raggi római főpolgármester, az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa kedden bejelentette, hogy Róma nem kíván több migránst befogadni a városra jelenleg is nehezedő migrációs teher miatt.

Virginia Raggi Facebook-profilján közölte, hogy levélben jelezte a római prefektusnak és a belügyminisztériumnak, hogy az olasz fővárosnak moratóriumra van szüksége, az újonnan érkező migránsok befogadásának leállításával.

A Rómát egy éve vezető főpolgármester hangsúlyozta, hogy a városra "erős" migrációs teher nehezedik. A korábbi városvezetéstől örökölt befogadási rendszer nem működik, a migránstáborokra fordított források célt vesztettek, és nem a rászorulókat segítik – írta Virginia Raggi. Hozzátette: a migránsok befogadásának leállítására a római lakosság miatt is szükség van, további "társadalmi feszültségek elkerülésére".

Róma polgármestere nem akar több menekültet befogadni

Fotó: it.wikipedia.org CC BY-SA 4.0/Niccoló Caranti

Virginia Raggi kijelentette, lehetetlennek és kockázatosnak tartja újabb befogadási központok megnyitását Rómában. Megjegyezte, hogy minél előbb egyeztet a migránsok olaszországi szétosztását irányító belügyminiszterrel a migránsok "ellenőrizetlen" érkezésének leállítására.

Nincsenek hivatalos adatok a 2,7 milliós Rómában tartózkodó migránsok számáról. A 2015-ben lemondott korábbi főpolgármester Ignazio Marino a befogadás városának kiáltotta ki Rómát a migránsokat üresen álló szállodákban, iskolákban, lakóépületekben helyezve el a környéken élők tiltakozása közepette. Napi félezerre teszik azoknak a migránsoknak a számát, akik Róma városán csak áthaladnak: többnyire dokumentumok nélküli illegális bevándorlókról van szó, akik a római pályaudvarok környékén várakoznak a továbbjutásra északi irányba.

A Marco Minniti olasz belügyminiszter nevével fémjelzett új migrációs rendszer értelmében Rómának év végéig további több mint 8 ezer menedékkérőt kell befogadnia. Virginia Raggi erre mondott most nemet.

Ezzel egy időben az M5S-t vezető Beppe Grillo blogján a Róma külvárosában felállított kilenc roma tábor felszámolását sürgette, közülük két tábor azonnali bezárásával, amelyben 700-an élnek, valamint az utcákon kéregető vagy bűnöző romák eltávolítását a városból.

Matteo Renzi a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára szerint az M5S a vasárnapi időközi helyhatósági választások kudarca után így kívánja bizonyítani, hogy képes egy olyan nagyvárost is közigazgatni, mint Róma.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

durbincs
A digó csajszinak se kellenek az arabus-négus paripák,mihelyt kiderült hogy csak sima tevék,sakálok,hiénák,krokodilok- a két tenyerüket nyújtó atyafiak..
Equus
hm... vajon miért is nem kellenek a cigányok és a maszáj tehénpásztorok?...
durbincs
A digó csajszinak se kellenek az arabus-négus paripák,mihelyt kiderült hogy csak sima tevék,sakálok,hiénák,krokodilok- a két tenyerüket nyújtó atyafiak..
Peller Anikó
Hogyhogy? Nem kell a jó munkaerő ami kirántja az olaszokat a válságból? Pedig még dúlnak a háborúk és van még vagy 1000 millió menekülni vágyó nyaksebész a sivatagban.

Miféle antihumánus cselekedet ez? Fogadjátok be mindet, marhák.
1magyar
Gondolja, hogy az embercsempészeket érdekli ez? Ez hatalmas pénz és mérkellék segédkeznek.
Csak mikor már elveszítjük Európát akkor kapnak észbe - későn.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél