Gyorsított eljárásban módosítaná az egyesületek- és alapítványok jogállásáról szóló törvényt Liviu Plesoianu és Serban Nicolae PSD-s képviselők. Be is nyújtották a szenátus elé javaslatukat. A Székelyföld.ma írja, hogy a tervezet szerint minden civil szervezetnek kötelező lesz félévente hivatalos közlönyben meghirdetni minden pénzügyi mozgását. Ez eddig is kötelező volt, viszont elég volt évente megtenni ezt. Ha ennek nem tesz eleget, 30 napon belül felszámolják a szervezetet. Az APADOR szerint (a romániai emberi jogok védelméért létrehozott szervezet) a törvénymódosítást a magyar és orosz minta ihlette, ahogy azt korábban Szávay István, jobbikos képviselő megjósolta. Több román kormánypárti képviselő már a téli korrupcióellenes tüntetéseket alatt az alkotmányos rend megbontását vizionálta, ezért a civil szervezeteket okolták. A székelyföldi autonómiáról szóló demonstrációk esetében is az alkotmányos rend megbontása vádat próbálják ráhúzni a magyarokra. A teljes cikk elolvasható ITT.

Forrás: helyivalasz.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Romániában ezentúl tudni fogják, hogy Orbán mely civil szervezeteket támogat a magyarok adóbevételeiből. Amit itthon eltitkoltak, az a román sajtóból ki fog derülni. Tényleg ezt akarta a magyar kormány a Civil törvénnyel elérni? Most majd esetleg mi is megtudjuk, a Románoktól? Előlünk is gondosan titkolja, kinek osztja az adóforintunkat.
quadrocopter
Ó, hát a feltshoothy büdös bunkónak már nincs ennyi esze! Rövidlátó f@szkalap!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.