A Washington Post szerint a különleges ügyész valószínűleg Donald Trump amerikai elnök ellen is vizsgálatot indíthat az igazságszolgáltatás akadályoztatása miatt.

Valószínűleg vizsgálatot indíthat Donald Trump amerikai elnök ellen az igazságszolgáltatás esetleges akadályozása miatt Robert Mueller, a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozást vizsgáló különleges tanácsadó – írta a The Washington Post.

A lap szerint szerdán este meg nem nevezett forrásokra hivatkozva internetes oldalán közölte az információt, miszerint Robert Mueller kiterjesztette vizsgálódásait arra is, vajon az elnök nem próbálta-e akadályozni az igazságszolgáltatást az orosz szálak vizsgálatakor.

A washingtoni lap öt anonim forrást idézve írta: a hírszerzés három szervezetének vezetője, illetve volt vezetője fogadta el, hogy találkozzék Robert Muellerrel. Dan Coats, az amerikai hírszerző szerveket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) direktora, Mike Rogers, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetője és Richard Ledgett, az NSA volt igazgató-helyettese állítólag a hét elején egyezett bele, hogy Mueller munkatársai meghallgassák őket.

A The Washington Post szerint nem új keletű a vizsgálat, amely arra irányul, hogy kiderítse: megpróbálta-e akadályozni az igazságszolgáltatást Donald Trump. Az ügy állítólag James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója május 9-én történt elbocsátása óta napirenden van.

Maga Comey a múlt héten a szenátus hírszerzési bizottsága előtti meghallgatásán úgy vélekedett, hogy az orosz szálak felderítésével foglalkozó FBI-vizsgálat miatt menesztették őt, Donald Trump ugyanis szerinte nehezíteni akarta az egyes munkatársaira, így a Mike Flynn volt nemzetbiztonsági tanácsadóra vonatkozó vizsgálatokat. Comey a meghallgatáson nem állította ugyan, hogy az elnök akadályozni akarta volna az FBI-vizsgálatot, de úgy fogalmazott: ennek kiderítése a Robert Mueller vezette bizottság feladata.

Donald Trump ügyvédjeinek szóvivője, Mark Corallo, közleményben utasította vissza a The Washington Postban megjelenteket. "Felháborítónak" és "megbocsáthatatlannak" nevezte az állításokat. Robert Mueller szóvivője nem kívánt reagálni a lapban megfogalmazottakra.

(MTI)

(Címlapi fotó: wikipedia CC BY-SA 2.0/Greg Skidmore)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Így működik egy demokrácia!!! orbán rendszerében ez lehetetlen!
iluminati
Csak az a baj mára már ott is utálják a magyarokat...és az ott élő magyarok szégyenlik hogy magyarok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.