Az Európai unióból való kilépés, a brexit hatására – pedig az még el sem indult – ezrével veszik fel a britek a német állampolgárságot.

A brexit (a britek Európai Unióból történő kilépési folyamata) miatt ezrével döntenek úgy a britek, hogy más országba telepednek át és állandó lakhelyüket is oda jegyeztetik át. 

Az Inforádió cikke szerint a tehetősebbek Dél-Franciaországot, illetve az olasz és spanyol tengerpart körzetét választják, de a fiatalabbak egyre többen Németországot mellett szavaznak bizalmat. A több éve német földön élők pedig elkezdték az állampolgárság felvételét is. 

Német állampolgárságot az kaphat, aki bizonyíthatóan legalább 8 éve folyamatosan Németországban él, önálló bevétellel rendelkezik és nem került összetűzésbe az igazságszolgáltatással.

A kritériumoknak megfelelve tavaly nyár óta majdnem 3000 britet honosítottak, ami az előző évi statisztikához képest 360 százalékos emelkedést jelent. Őnekik már nem kell tartózkodási engedélyt hosszabbítaniuk, vagy vízumkérelmet benyújtaniuk az Unióban. 

A cikk szerint a nemrég honosítottak átlagéletkora 33 év, velük tehát nemcsak növelni sikerült Németország lakosságát, de az átlagéletkort is lejjebb tornászták. 

A német állampolgárságért folyamodók közt az első helyen a törökök állnak, őket a lengyelek és az ukránok követik.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Ezt is elcseszték. Ott van a rogánhabony letelepedési kötvény. Há' mé' nem az??? Mi az a potom 300 ezer euro.
CsipkeRózsa
"Ezrével vesznek fel más állampolgárságot a britek – ki nem találná, milyet"

Nem kellett kitalálnunk, itt a propelleren is olvashattuk már 2 nappal ezelőtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.