Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság Lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában vasárnap - derült ki a Le Monde című francia lap urnazáráskor ismertetett felméréséből. A részvétel rekordalacsony volt, alig 43 százalékos.

(Forrás: 168 óra)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kookas
@verőce21: a füsti fürjedet sem 15 millióan választották meg!!
Perwool
@verőce21: A Fidesz, 2014-ben kevesebb szavazóval nyertek kétharmadot, mint amennyivel 2006-ban vesztet!Az a 2/3 pedig sosem volt a választok akaratának 2/3-a. A leadott szavazatok 44% a szavazásra jogosultak 27% ával jutott a Fidesz a mandátumok 2/3 -ához egy aránytalan és igazságtalan rendszerben.
verőce21
@Perwool: (06:44) Én a lipsi matematikához nem értek - mert ha akarnak hozzászámítanak valamit, vagy nem, vagy az is rájuk szavazott volna aki nem ment el, stb. -, de valami hasonló játszódott le most Franciaországban is. Ahol talán még aránytalanabb a választási rendszer, mint nálunk.

(Egyébként nagyon érdekes és ironikus az eredeti francia cikk Macron győzelméről, akiről még a bájos Brigitte sem tudja, hogy az fiú-e vagy lány?)
Perwool
@verőce21: Nyomorult egy életed lehet, ha a liberálisok gyűlölete jelenti benne a legfőbb örömet. De ez legyen a te problémád.
Amit te "libsi​-​ idiotizmus"-nak minősítesz, azt úgy hívják, hogy demokrácia!
verőce21
@Perwool: A "lipsi idiotizmus" a népek keverése! Tévedésben van, aki azt hiszi, ez a demokrácia!
A demokráciát Churchill fogalmazta meg leghitelesebben. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél