Az ohiói Cincinnatiban hétfőn meghalt Otto Warmbier, az az egyetemista, akit a múlt héten kómában szállítottak haza Észak-Koreából.

 Meghalt az Észak-Koreából kómában hazaszállított amerikai egyetemista

Fotó: CNN Twitter

A 22 éves Otto Warmbier a cincinnati kórházban hunyt el délután. Ezt szülei tudatták közleményben.

Az egyetemista szervezett utazás keretében 2016-ban Észak-Koreában járt, ahol a szállodában el akart tenni egy propaganda-plakátot. Ezért letartóztatták és "államellenes bűncselekmény" vádjával tizenöt évi kényszermunkára ítélték. Tizenhét hónapi fogva tartás után, a múlt héten – az amerikai külügyminisztérium különmegbízottjának phenjani egyeztetései után – hozták őt vissza az Egyesült Államokba, éber kómában. A hivatalos észak-koreai álláspont szerint a bénulást okozó botulizmusban betegedett meg és az altatótól esett kómába. Az amerikai orvosok azonban megállapították: szervezetében nyoma sem volt botulizmusnak, súlyos idegi sérüléseket szenvedett és agysejtjeinek nagy többsége elhalt. Az orvoscsoport jelentése vegetatív állapotban lévő agyhalottnak minősítette a fiatalembert.

Otto Warmbier édesapja a múlt hét csütörtökön, a fia hazaszállítása után tartott sajtóértekezletén azt mondta: a fiát brutálisan megverték és nem sokkal az ítélethirdetés után, 2016 márciusában, kómába esett.

Susan Thornton, az amerikai külügyminisztérium ázsiai ügyekért felelős államtitkára hétfőn – még Warmbier halálhírének bejelentése előtt – azt hangoztatta, hogy az amerikai kormányzat aggódik az Észak-Koreában még fogvatartott három másik amerikai állampolgár állapota miatt. Mindhárom fogvatartott amerikai egyébként koreai gyökerű.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nagyon sajnalom szegeny fiut, mert egy ilyen "csinyert" barhol a vilagban max. egy igazgatoi rovot kapott volna, minden tovabbi kovetkezmeny nelkul.
De ennel az orultnel mar semmi sem biztos.
Na, trump, most gyere elo a marha nagy Amerikaddal, mert eppen most teszed erosse, nem igaz?
Erre mit lepsz? Mert ez a srac amerikai allampolgar volt. Kepes megvedeni a sajat allampolgarait a nagy birodalom?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nagyon sajnalom szegeny fiut, mert egy ilyen "csinyert" barhol a vilagban max. egy igazgatoi rovot kapott volna, minden tovabbi kovetkezmeny nelkul.
De ennel az orultnel mar semmi sem biztos.
Na, trump, most gyere elo a marha nagy Amerikaddal, mert eppen most teszed erosse, nem igaz?
Erre mit lepsz? Mert ez a srac amerikai allampolgar volt. Kepes megvedeni a sajat allampolgarait a nagy birodalom?
Desischado
Szegény srác, ennyiért meghalni... Biztosan megkínozták. Várom, Amerika mit lép erre? Már nagyon ideje lenne ezt a kerti törpét megfékezni!
lampa laz
Hogy nem lehet ezt a mocskos férget elpusztítani, amikor az egész világra veszélyes?

Részvétem a családnak.
karma1
@emerencia: Itt mutattak a TV-ben az edesapjat: O viselte azt a vilagos zakot, amiben a fiat eliteltek, es nagyon szomoru nyilatkozatot tett. Nagyon sajnaltam ot, meg a fiat is - jo lenne, ha valaki mar vegre eltorolne a fold szibnerol ezt az elmebeteget. (A baj az, hogy mar annyi embert megfertozott ott ezzel a beteg mentalitassal, hogyha "lefejezik" ezt a rendszert - akar fizikailag, akar csak kepletesen is - lesz boven olyan ven fasz, aki meg a nagypapa alatt kezdte a katonai szolgalatat, es most is ott van a vezerkarban, soha egy percet sem dolgozott, (mar nem is fog, mert nem akar), tehat a hatalomert mindent el fog kovetni, plane, hogyha a hulye haju nagyranott napkozist kilovik az elrol...
VESZ-ÉSZ
Ki az a örült aki utazásokat szervezett egyetemistáknak Észak-Koreába?KI az aki el is megy oda,és nem tud viselkedni,mert jópofaságból el akar lopni egy plakátot?Milyen rendszer az amelyik 15 év kényszermunkára ítél ilyenért, egy bolond amerikait?Miért nem bűntették meg jó alaposan, mondjuk 500 ezer dollárra?Sok kérdés merül fel itt,de egy biztos ilyen az amikor a hülyék egymásra találnak,és annak rossz vége lesz.
Fradigege
Ha a nagy vezető előtt elfingod magad, azért akasztás vagy kutyákkal marcangoltatnak szét. Meg kell őket szórni 2-3 ezer atombombával, oszt jó napot.
emerencia
@karma1: A soha nem dolgozott emberek gyakorta hajlamosak a diktatórikus viselkedésre. Magyarországon is egy ilyen ember az első számú vezető. (OV)

A hazánkban történtek fényében engem megrémít ez a párhuzam.

Mi jelenleg a demokrácia álcájában tündöklő diktatúra felé haladunk vagy már ott is vagyunk? Én még reménykedem, hogy nem jutunk Koreáig pedig az első lépést már megtettük. Egy mentális problémákkal kínlódó ember és megvezetett, megfizetett érdekköre dönt nap mint nap önkényesen az életünkről egyre ijesztőbb, tőlünk egyre távolabbra, Ázsiába vezető ideológia mentén. Szegény amerikai srác halála talán felnyitja néhány ember szemét és belátják, hogy nálunk is rossz az irány...
karma1
@emerencia: Kedves, nagyon sajnalom, de sajnos ez a tendencia... A masik diktatura-fele az erdogane', aki viszont okos, de az o nepuk is csak Kemal Ataturk alatt volt demokratikus. Hitvanyodnak a politikusok, nincsenek mar nagy jellemek, igazi vezetok. Justin Trudeau-t ugy abrazoljak, mint egy kuriozumot, pedig mindenkinek olyannak kene lennie, mint o.
Nagyon remelem, hogy Macron is hasonlo lesz hozza, bar neki sokkal nehezebb a helyzete Europaban.
Probaljuk meg elhinni, hogy orbant, mint rakos sejtet meg idejeben sikerul kivagni a testbol, es lesz utana teljes gyogyulas... :o))
csa-csa
szegény srác! nem figyelmeztette Őt senki, hogy Észak-Koreában ezerszeresen vigyázni kell még a mozdulataira is? ennyire értelmetlenül meghalni!!
1magyar
Annyi szép és békés hely van a világon, éppen ide miért kell utazni?
Zeta
Itt kellett volna már régen beabatkozni, nem Afrikába szállítani a demokráciát!
simmering73
Már az is felér egy öngyilkossággal, aki oda megy kirándulni.
bence
Hogy ölné már meg valaki ezt a betegagyú dagadt férget !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.