Amerikai választópolgárok csaknem kétharmadának személyes adatai szivárogtak ki az interneten, az adatbázist a Republikánus Párt használta  a tavalyi elnökválasztási kampányban.

Csaknem 200 millió amerikai választó személyes adatai szivárogtak ki az interneten, tudatta  az adatbázist megtaláló UpGuard nevű informatikai cég. Az adatokat a tavalyi elnökválasztási kampányban a Republikánus Párt használta.

Az UpGuard az Amazon felhőszolgáltatásában bukkant a csaknem 200 millió amerikai adataira, kiberbiztonsággal foglalkozó cég közlése szerint az adatbázis neveket, születési adatokat, lakcímeket, etnikai és vallási hovatartozást, választói preferenciákat tartalmaz.

Chris Vickery, az UpGuard munkatársa azt is kiderítette, hogy az információkat a republikánusok választási kampányában dolgozó külsős cégek hagyták ott, anélkül, hogy biztonságba helyezték volna.

 A választókról szóló személyes információk mellett több mint kilencmilliárd adat és elemzés volt még a felhőben; ezek főleg választói preferenciákat és választói magatartást modelleztek. 

Egyelőre nem derült ki, hogy hozzáfért-e bárki is a fájlokhoz, mielőtt az UpGuard biztonságba helyezte őket.

UpGuard

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél