Egy olyan életkor-centrikus munkahelyen, amilyen Hollywood, ritkaságszámba megy, hogy valakit még életének ötödik évtizedében is elárasszanak ajánlatokkal – arra azonban mérget vehetünk, hogy Nicole Kidman továbbra is az egyik legfoglalkoztatottabb színésznő marad. Az ausztrál filmcsillag ugyanis nem csupán a mai napig gyönyörű, hanem egyúttal generációjának egyik legtehetségesebb tagja.

Nicole Kidman Hawaii-n látta meg a napvilágot, szülei azonban ausztrálok, így kettős állampolgársággal rendelkezik. 1994 óta az ENSZ Jószolgálati Nagyköveteként is aktív.

Ma ünnepli 50. születésnapját Nicole Kidman

Első átütő sikerét az 1992-es Túl az óperencián című romantikus filmdrámában érte el, 1995-ben pedig felbukkant a Batman Foreverben is. Ehhez az évhez kötődik első nagy elismerése, a Majd' megdöglik érte című komédiáért elnyert, legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díj, amit a környezetét profin manipuláló, bűbájos és nagyon buta időjárásjelentő szerepéért kapott, aki tinikorú szeretője (Joaquin Phoenix) közbenjárásával teszi el a férjét láb alól.

Ma ünnepli 50. születésnapját Nicole Kidman

Kidman és akkori férje, Tom Cruise házaspárt alakítottak a Tágra zárt szemek című, 1999-es thrillerben, a legendás Stanley Kubrick utolsó elkészült filmjében is, ami a hűség, megcsalás és a női-férfi szexualitás kérdéseit boncolgatja.

Ma ünnepli 50. születésnapját Nicole Kidman

Valóságos díjeső árasztotta el a színésznőt 2002-es alakításáért Az órákban, amelyben Virginia Woolf írónőt formálta meg. Később feltűnt a dán Lars Von Trier Dogville című drámájában, ezzel Hollywoodon kívül is megmutatva a rátermettségét.

Ma ünnepli 50. születésnapját Nicole Kidman

A 2010-es években egyre inkább a szerzői filmek világa felé fordult. Kivételt képezett az Amnézia című regényadaptáció, amiben egy, a balesete után emlékezetét vesztett feleséget alakít, illetve a Grace: Monaco csillaga is, ahol a hercegnő bőrébe bújt, ám mindkét 2014-es film esetében elmaradt a szakmai siker.

Legutóbb az alig egy hónapja bemutatott How to talk to girls at parties című komédiában láthattuk, de csak az idén további két filmben találkozhatunk majd vele (Csábítás, A szent szarvas meggyilkolása).

Ma ünnepli 50. születésnapját Nicole Kidman

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Kidman 30 évvel ezelőtt volt igazán álomszép ...
emléxem Dobó Kata első óriásplakát reklámképeire...na, semmivel sem volt rosszabb Kidman kisasszony(akkori) képeitől...
...mint tudjuk 20 évesen mindenkinek feszes a...izé..mije is? .. ja igen..a bőre...
valamint a tekintete...úgy tekint ránk, mintha ma született volna...jé...nem is a gólya hozza a gyereket...nahát! ezt nem tudtam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.