Bár néhány éve ezt a Nowadays nevű felkapott bárról is állítják. Ennek azonban az az oka, hogy a két épület mindössze néhány lépésre áll egymástól a város Queens nevű negyedében. Mi lehetett itt régen? Több mint 37 éve van életben az Egyesült Államok Superfund programja, aminek célja, hogy az ország veszélyes anyagokkat szennyezett terüleit kormányzati pénzből megtisztítsa. A cél érdekében korábban speciális adókat vetettek ki a legnagyobb környezetszennyezőkre, első sorban olajcégekre és vegyipari vállalatokra, az ezredforduló óta azonban főként az egyszerű adófizetők pénzéből irányítják át a dollármilliókat a veszélyes környékek élhetővé tételére. Nem mintha a szóban forgó területeket nem laknák jelenleg, sőt!

Feltöltő: onlinepecs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Érdekes és izgalmas cikk.
A radioaktivitás és annak egészségkárosító hatásával a XX. század elején, nem igazán foglalkoztak. Üzletet viszont csináltak belőle. Tórium és rádium tartalmú fogkrémet, arctejet, púdert és rúzst is forgalomba hoztak, mert gyors hatású bőr regenerálónak állították be. Hát. Hósszú távon, rövid idő alatt el is távolította a ráncokat, örökre.:)
36
@onlinepecs: Az Index, tudomány rovatában jelent meg, 2015 április 30.-i cikkében. És a Szeretlek Magyarország.hu-n.
De, a YouTube-on is látható számtalan dokumentum film a témáról. Csak beírod a Radium Girls címet. De, volt egy film, talán az Amerika elhallgatott történelme sorozatban is erről. Csak az a baj, hogy ezeket a témákat, nem szeretik-egyesek és mások-ha látható. Így sokat leszedtek már a netről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.