Május közepe óta azzal hitegette az amerikai sajtón kívül az igazságszolgáltatást is, hogy lehetnek felvételei a kirúgott FBI-vezetővel való találkozóiról. Most bejelentette: nincsenek ilyenek.

Nincsenek "felvételei" Donald Trumpnak azokról a találkozókról, melyeket James Comey volt FBI-vezetővel tartott – olvasható a 444 cikkében.

Erről maga az USA elnöke számolt be Twitter-oldalán. 

Fogalmam sincs – most, hogy ennyi elektronikus megfigyelésről, lehallgatásról és illegális szivárogtatásról számol be a sajtó –, hogy vannak-e "felvételek" a James Comey-val folytatott beszélgetéseimről, de én nem csináltam ilyen felvételeket, és nincsenek is ilyenek a birtokomban

-írta Twitterén Donald Trump.

Ez eléggé furcsa fordulatot ad annak az ügynek, mely James Comey indokolatlan májusi menesztése óta kerekedett az USA-ban, az amerikai sajtó egy része (valamint Comey) szerint ugyanis Trump megpróbált a volt FBI-igazgatóra hatni, hogy a volt nemzetbiztonsági tanácsadó oroszokkal tartott kapcsolatát vizsgáló nyomozást állítsa le. 

Trump ellen mindeközben – az amerikai elnökválasztás orosz befolyásolásait  vizsgáló nyomozás részeként – Robert Mueller speciális ügyész is vizsgálódik az igazságszolgáltatás akadályoztatása miatt. Ebben az ügyben lehetett volna perdöntő egy ilyen felvétel – amit Trump is lebegtetett még májusban, hogy megakadályozza Comey kitálalását a sajtónak –, ám most úgy tűnik, az amerikai elnök új ügyvédjei hatására már mást mond. 

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Greg Skidmore)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mit mondjak, eleg sokaig tartott neki, amig "nem lettek neki felvetelei" (Mindenhonnan torolte?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.