A fejlett országokban az öregkort 70 éves kortól lenne érdemes számítani, nem pedig 60-tól – állítják a Stony Brook University kutatói, akik arra hivatkoznak, a kitolódott átlagéletkor alapján kéne változtatni azon, mikortól minősül idősnek egy ember.

A kutatásuk másik fontos megállapítása szerint az Egyesült Államokban, Kínában és Németországban is meg fog állni a század végéig a társadalom elöregedésének folyamata, ami jelenleg még komoly aggodalmat okoz ezeknek az országoknak.

Kutatók: 70 éves korra tolódott ki az öregkor kezdete

A várható élettartammal párhuzamosan növekedhet az egészségesebben, jó kognitív képességek birtokában élt évek száma is.

Jelenleg 65 év körül szokták meghúzni a határt, ami fölött már nem számolnak tevékeny résztvevőként az emberekkel. De ahogy nő a várható élettartam, nő az időszak is, amíg az emberek produktívak, aktívak és egészségesek lehetnek.

(Quartz)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...gondolom ez föltétlen összefüggésben van a nyugdíjkorhatár korrigálásával...
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Anyjuk 3.14csáját, azoknak akik légkondis irodákban kutatgatnak munka után, azoknak igen, de akik fizikai munkával keresték a kenyérre valót negyven vagy több évig már a hatvan is fárasztó. (sajnos, tudom, érzem) Üzenem nekik, dögöljenek meg.
emerencia
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Ha minőségibb életet élhettünk volna, ha normális, emberszabásúak lennének a munkakörülményeink, ha lenne tisztességes egészségügy ahol meggyógyítanák a kor színvonalán a nyavalyáinkat, akkor talán egyesekre igaz lenne mindez.

A jelenlegi helyzetben ezt másnak nem tudom nevezni, csak genocídiumnak. Sanda, tudományos álcába csomagolt népirtás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.