A hatóságok indoklása szerint a résztvevők biztonsága érdekében tiltották be a az isztambuli felvonulást. 

Az isztambuli kormányzó hivatala szombaton jelentette be, hogy a résztvevők és a turisták biztonsága, valamint a közrend érdekében betiltják az LGBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transz- és interszexuális) szervezetek tervezte rendezvényt, amelyet vasárnap tartottak volna meg.

Az LGBTI aktivisták a közösségi hálón jelentették be, hogy a Taksim térről induló menetet szerveznek. Az isztambuli kormányzói hivatal szerint viszont a terület tömegdemonstrációkra nem alkalmas, és amúgy nem is kaptak érvényes kérelmet a felvonulás engedélyezéséhez. A hivatal arra is hivatkozott, hogy több szervezet komolyan tiltakozott a menet ellen, többek közt ultranacionalisták is.

Az egyik szervezet vezetője már egy héttel az esemény előtt fenyegette a menet résztvevőit, hogy ha kell, 200 ezer emberrel állja el az útjukat. 

2014-ben a meleg büszkeség napi isztambuli meneten résztvevők száma elérhette a százezret is. Ez volt az egyik legnépesebb hasonló rendezvény a muzulmán világban. A hatóságok azóta nem engedélyezték a menet megtartását, 2015-ben például könnygázzal és gumilövedékekkel zavarták szét a menet résztvevőit.

(Hürriyet Daily News, hvg.hu/MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Lehet, hogy a hiba az "én készülékemben" van. Sohasem érdekelt senki nemi identitása, de miért kell felvonulni? Csináljanak egy rendezvényt, akár a Hősök terén, és akit érdekel, majd oda kocog.
Vagy szükségük a van a balhékra? Ez a "felvonulás" kontra produktív".
Ettől nem fogják őket jobban elfogadni,sőt.
Egyébként legyen az ő gondjuk.
wagabund
..."2014-ben a meleg büszkeség napi isztambuli meneten résztvevők száma elérhette a százezret is. Ez volt az egyik legnépesebb hasonló rendezvény a muzulmán világban"...

..."Isztambulban betiltották a meleg büszkeség menetét"...(2017)

pedig igény az lenne rá...
1magyar
@wagabund: A török muzulmánok már fejlettebb nézeteket vallanak, de erkölcsileg nem megengedhető náluk a másságok mutogatása -nagyon helyesen.
hetöndöe
@1magyar: Meg a nyaknyiszálás is csak egy népi hagyomány a muzulmán világban,na meg a robbantgatás is.
verőce21
Miért kell arra büszkének lenni, ha valaki "meleg"?
Többlet ez?
Equus
ez egy dili.
Orrpöci a csondes melegeknek, akik jajveszékelnek, ha látnak vmit, ami a testiségről szól, de csöndben a farkukra húzzák a kecskéjüket, a tyúkjaikat és feldugják maguknak a partvisnyelet is.
Csökött agyú idióták...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.