Minél aktívabbak az idősek szexuálisan, annál jobb a mentális állapotuk – világít rá a Coventry Egyetem és az Oxfordi Egyetem új kutatása.

A kutatók 73, 50-83 éves embert vontak be az elemzésbe, akiknek kérdőívet kellett kitölteniük az egészségükről, életstílusukról és szexuális aktivitásukról.

Ezzel együtt mérték az alanyok különböző mentális képességeit, például figyelmét, emlékezetét és nyelvi készségeit is. Utóbbiban azok teljesítettek a legjobban, akik hetente egyszer folytattak szexuális tevékenységet.

Frissen tarthatja a gondolkodást az időskori szex

Az aktivitás elsősorban a verbális folyékonyságra és az általános megismerésre volt hatással, igaz, a figyelmet, memóriát és nyelvi képességeket nem befolyásolta.

Nem lehetetlen, hogy a mentálisan egészségesebb idősek egyszerűen fizikailag is jobb állapotban vannak, így többször képesek szexuális tevékenységet folytatni.

A szakértők bíznak benne, hogy a továbbik kutatások majd felfedik a neurotranszmitterek és hormonok, például a dopamin és az oxitocin szerepét. Ezek megmagyarázhatják a szexuális aktivitás és a jobb agyműködés közti kapcsolatot.

(IFL Science)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Azt nem tudom, hogy az időskori szex miképpen fejleszti a gondolkodást és a beszédkészséget, de nyugtatónak még elmegy.
verőce21
Így van ez fiatalon is , nemcsak időskorban!
Perwool
Fiatalkorban az élvezet hiánya okoz fájdalmat, öregkorban a fájdalom hiánya okoz élvezetet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.