Borzalmasan hangzik és még annál is rosszabbul néz ki, ám van rá esély, hogy a jövőben meg kell változtassuk a véleményünket a férgeket és rovarokat tartalmazó ételekről.

A bizarr édességeket lengyel kutatók egy csoportja állította elő Wrocklaw-ban. Mivel az ízeltlábúak proteinben gazdagok, zsírtartalmuk viszont alacsony, kiváló tápanyagot biztosítanának az emberiség számára – épp csak annak jelentős része undorodik tőlük. Magas pedig a kalcium, kálium és nátriumtartalmuk is.

Megenné? Elkészült a férges csoki

A világ népessége 2050-re meghaladja a 9 milliárdot, ami 70 százalékkal nagyobb mértékű élelmiszer-termelést tesz szükségessé, mint napjainkban. A rovarok nem igényelnek annyi vizet, mint a gabona, nem olyan körülményes a tartásuk, mint a csirkéé vagy a disznóé, ráadásul aki megkóstolta őket, azok szerint még finomak is.

A rovartészta- és chips egyelőre még csak néhány étteremben kapható a világnak ezen a felén, de ki tudja, mit hoz a jövő?

(Mashable)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Vikinek küldenék egy nagy táblást belőle...
ágimami
Brrrrrrrr!!! Még nézni is rossz!! Még szerencse, hogy nem élem meg a 2050-et, de akinek gusztusos, váljék egészségére!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.