A svéd hatóságok megtiltották, hogy a gyermekek asztali áldást mondjanak, és a Bibliáról tanuljanak egy svédországi, keresztény szervezet által működtetett óvodában, mert szerintük az sérti az oktatási törvényt. A 2010-ben elfogadott oktatási törvény tiltja, hogy oktatási intézményekben a tanítás vallási elemeket tartalmazzon. A törvény betartását tanügyi ellenőrök felügyelik, akik most már a tanórákon kívüli időt is figyelik. Legutóbb az egyik vidéki óvodában tiltották meg az ebéd előtti imádságot.

Forrás: orientalista.hu
Feltöltő: Equus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Equus: A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos. {Albert Einstein}
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
nem mindenhol megy az agymosás, mint Mo-n
36
Hát...ez is a diktatúra egy formája.
A muszlim bezzeg, napi 5X letérdelhet kelet felé imádkozni, seggel az ég felé, akár a köztéren is, mi?
relatív
@36: Egy személy - akár katolikus IS - akkor imádkozhat, amikor akar, de intézményesítve nem helyes ennek a gyakorlata máshol sem, így minden európai országban sem !!!

Az ' intézményen ' van a hangsúly, hogy Te I megértsd !
36
@relatív: Ne mondják már, hogy az állam, nem ismerte az intézmény működési és házi rendjét!
relatív
@36: Nem ismerem az ' esetet ', csak általánosságban mondtam el a világi állásfoglalásnak megfelelő véleményem..., bocs !
Eladott Ország
www.youtube.com/watch?v=-xXx7AjSB-4
Majd a müezzin imára hívó énekét fogják hallgatni. Haladjon ön is a korral süssön Váncza sütőporral.
Equus
idióták voltak, vannak, lesznek... vmi vallásféle idiotizmus mindig lesz - hiányzik a gondolkodásra képteleneknek.
Einstein vmi mondása bogarászik az agyamban... hogy az Univerzum határtalan-e azt nem tudom, de az emberi butaság végtelen. Vmi ilyesmi...
Equus
@Eladott Ország: csak addig fog gajdicsálni, amíg vki el nem unja és torkon nem lövi... azon a napon kellene leszerelni az összes harangot is és a kereszteket is az idióták emlékhelyeiről.
F_Viktor
@relatív: Igazad van, gyereket vallásra először a szülei neveljék, ne az óvodákban.

Egy magyar példa:
szentendre.hu/varosinfo/intezmenyek/oktatas/szentendrei-ovodak/szentendrei-egyhazi-ovodak/
szaboria1
Itt nálunk is az rk.egyház már az óvodába is beleszólt. A most ballagó óvodásoknak kötelező volt isten tiszteleten is részt venni.
Eladott Ország
@Equus: A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos. {Albert Einstein}
karma1
@36: Hat most rendesen eltevedtel az erdoben... Tudod, ez egy normalis orszagban ugy mukodik, - na nem Magyarorszagon -, hogy amikor valakit felvesznek egy munkakorbe, akkor meg szoktak kerdezni a jelentkezesi nyomtatvanyon, hogy van-e valami kerese a vallasanak gyakorlasaval kapcsolatban?
Ez egyaltalan nem megkulonboztetes, mert mindenki magaban donti el, hogy mi a fontos neki: a munkaja/megelhetese vagy a vallasa.
Ha peldaul te nalunk kerulnel alkalmazasba, akkor mondhatnad - ha katolikus vagy, - hogy a het 6 napjan barmikor beoszthatnak dolgozni, de vasarnap delelott te misere szeretnel menni. Ez ugye egy egyszeru kerdes, - konnyen be is tudja tartani a munkaltato, igy semmi problema sincs. Ha zsido vagy, akkor kijelentheted, hogy peldaul pentek deltol szombat estig ne osszanak be dolgozni, mert akkor tartod a sabeszt. Ezt is be lehet tartani.
De arra egyenlore egyetlen munkaltato sincs felkeszulve, hogy napi 5-szori ima mellett te beosztast kapjal barhova is - tehat a cegek dontenek helyetted (is): ha neked fontos a napi 5 leborulas, akkor csinald azt nyugodtan, senki nem all utadba, mert vallas(gyakorlas) szabadsag van. Viszont azt ne vard el, hogy barmilyen allast is kaphass.
Ez ennyire egyszeru...
Az iskolaban ne legyen kotelezo a klerikalis viselkedes (peldaul a reformatusok nem igazan mondanak asztali aldast), tehat en nem orultem volna, ha a gyerekemnek az oviban MUSZAJ mondania akkor is, ha reformatus.
Viszont a katolikus pap meg vasarnap ne dorogjon a szoszekrol, hogyha nem a fideszre szavaz, akkor azt o majd jol kiatkozza az egyhaz kebelerol... Meg a jo edesanyjaerol, miutan nagyon sok kis faluban, ahol az onkori fideszes, ott a pap ezzel zsarolhatja a hivo idos embereket.
Ismerek itt olyan muszlim not, aki tunderi ember, lazan viselt egyszinu fejkendot hord, de nem imadkozik napont 5-szor: O a bankmanager. Szelsoseget semmiben sem engednek meg itt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.