Egy friss felmérés szerint a britek többsége megtartaná az uniós polgárságát, és még fizetni is hajlandóak lennének ezért.

Tíz britből hat megtartaná az uniós polgárságát a Európai Unióból történt kilépés után is, hogy az azzal járó jogaik megmaradhassanak.

Sokan még súlyos összegeket is hajlandóak lennének ezért fizetni, a 2000 megkérdezett átlagosan akár 400 fontot (ez olyan 140 ezer forintnak megfelelő összeg) adna ki erre a célra – derül ki a London School of Economics felméréséből, melyet a Guardian ismertetett. 

A 18-25 év közti korosztályok 85 százaléka tartaná meg az uniós jogait, a Londonban élő britek 80 százaléka szeretné a 2019-re tervezett kilépés után is megtartani az uniós polgársággal járó jogokat (szabad utazás, szabad munkavállalás, szabad tanulás lehetősége, stb.).

A felmérés eredménye figyelmeztetés is lehet Theresa May felé, aki a "hard Brexit" álláspontját képviseli, amely szerint az unióból történő kilépéssel Nagy-Britannia az európai piacokról is kivonulna.

(Címlapi kép: pixabay.com)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Az az egyik probléma, hogy pont a 18-25 közötti korosztály az, amely nem vett részt a brexit szavazáson, a következmények már nem tetszenek nekik... ez olyan ismerős ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Horizont: Kicsit hazudtak, átbacta a brit népet a Vote Leave csoport, s mint kiderült az orosz hackerek ebben is közreműködtek, mintegy főpróbaképpen a USA elnökválasztása előtt.
F_Viktor
@Horizont: A szavazást követő egy héten belül össze is gyűlt 4 millió aláírás a népszavazás megismétlésére.
F_Viktor
@Horizont: Parlamentjük úgy döntött, hogy nem lesz új népszavazás.
amaramaistanna
Az az egyik probléma, hogy pont a 18-25 közötti korosztály az, amely nem vett részt a brexit szavazáson, a következmények már nem tetszenek nekik... ez olyan ismerős ...
Pálinkafőző Rézüst
És Magyarország lesz a 2.0 verzió! Dettó ugyanez.
papa.49
Egy seggel csak EGY LOVAT LEHET RENDESEN MEGÜLNI, tetszettek volna előbb gondolkodni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.