2013 július 6-án az Asiana Airlines Szöulból San Franciscóba tartó járata a San Francisco-i leszálláskor nekicsapódott a reptéri leszállópályát és a tengert elválasztó emelt falszakasznak.

A gép farokrésze azonnal leszakadt, az eleje pedig többször átpördülve csapódott a kifutópályára. A balesetben 2 utas azonnal meghalt, egy harmadik pedig a kórházban.

 Az esetről képek és rövid videók eddig is elérhetően voltak az interneten, igaz, korlátozott számban, most, a baleset 4. évfordulójakor felkerült az internetre egy több mint 47 perces videó, ami a San Francisco-i reptér biztonsági kameráinak felvételeit tartalmazza a balesetről és a mentésről.

A videó a legelejétől mutatja a történeteket, az első képsorokon parkoló repülőket látni, a háttérben pedig az Asiana leszálláshoz készülődő gépét, ami hamarosan nekicsapódik a földnek.

A San Francisco-i repülési hatóság munkatársa elismerte a helyi sajtónak, hogy a felvétel eredeti, és hogy jelenleg reptéri mentésekkel kapcsolatos oktatásokon használják. Azt azonban nem tudják, hogyan került ki a netre, hiszen a videón is rajta van, hogy nem szabad terjeszteni a felvételt.

(LA Times, 444)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.