Nem kapott kegyelmet a virginiai kormányzótól az a magyar állampolgársággal is rendelkező halálraítélt, akit végül injekcióval végeztek ki.

William Morvát azért ítélték el, mert megszökött egy börtönből, és eközben két embert megölt Blacksburg városában.

Morva az utolsó évben megbukott az iskolában, ekkor lépett a bűn útjára. Rablás és lőfegyverrel való visszaélés miatt börtönbe is került – írta a CNBC.

Kivégezték a halálra ítélt magyar állampolgárságú rabot Amerikában

2006. augusztusában a börtönből kórházba került, innen szökött meg úgy, hogy kikéredzkedett a mosdóba, majd a falról lefeszített fém vécépapírtartóval leütötte kísérőjét.

Az így megszerzett fegyverrel közelről lelőtte a kórház biztonsági őrét, másnap pedig egy őt kereső rendőrrel végzett. Hamar elkapták, majd 2008-ban halálra ítélték.

Több ezer magánszemély, jogvédők, a magyar külügy és végül az ENSZ is szerette volna elérni, hogy ne végezzék ki a férfit, aki vélhetően súlyos elmezavar miatt ölt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert maradjunk annyiban, hogy NEM magyar allampolgar volt, hanem kivandorolt magyar szulok AMerikaban szuletett gyereke, aki az iskolait is es a buncselekmenyeit is Amerikaban kovette el.
Most mi a hir ebben, hulye firkasz?
"Ircsak" a magyarokat? Azt akarod ezzel uzenni???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
relatív
Azt azért erősen meg kellene gondolnunk, hogy ki mellé állunk - kinek fizetünk jogtalanul, csak a magyarság kapcsolat miatt a csekély megtermelt javainkból külföldön élőknek - csak a magyar kötődés valamely okán a külhoniak ( az ominózus esetében még ez sem áll, nem magyar állampolgárról van szó, hiába hivatkoznak egyes szervek erre ) esetében.

A történelem bizonyos kegyetlen eseteket produkál, de a gazdasági összefüggés egy más kör figyelmét indokolja a döntések során alkalmazni ... IS !

Nevezetesen mind az anyagi támogatás, mind a szavazati jog használata nem kötődhet jogosan egy olyan kötődéshez, mint a magyarság-tudat !

Minden állam a saját polgárainak ott élése szerint alkalmazhat támogatást a maguk megtermelt javakból. A nemzetközi - függetlenül gyökereitől - emberbaráti segítség egy nemzetközi egyezmény keretében valósítható meg, és az folyamatosan teljesül IS !
csa-csa
"..a magyar külügy és végül az ENSZ is szerette volna elérni, hogy ne végezzék ki a férfit, aki vélhetően súlyos elmezavar miatt ölt."
a magyar külügy meg az ENSZ IS BEKAPHATJA!
megnézném mit szólnának ha az ő hozzátartozójukat ölte volna meg!
amúgy meg életért életet!! Ráadásul két ember is megölt a mocsadék! ja! és hogy súlyos elmezavar miatt ölt?! pláne kinyírni! ez a rohadék eszement ki tudja hány embert gyilkolt volna meg ha el nem kapják! egyébként meg miért is vártak 10 évet?! Akkor és azonnal ki kellett volna nyírni a tetvet!
Pálinkafőző Rézüst
na, azslésprütyi befuccsolt... Cumizott megint...
nezelodo
@Pálinkafőző Rézüst: Gyakorlatot akart meghonosítani a majdan az új világba menekülő maffiózóink megmentésére. Pedig milyen szép lenne, hogy ha a körbenyalt új elnök rakatná rájuk a nehéz vasat.
nezelodo
@wagabund: Vajon milyen szar napja lehetett az áldozatoknak, és milyen szar a hiánya a hozzátartozóknak? Minek dajkálgatni az ilyen veszett kutyát, a pátyolgatástól még ugyanaz maradt volna aki azt megelőzően, egy gyilkos.
béna karotin
Nem mondom, hogy "Mert megérdemelte" (elvileg, igen, de én akkor sem mondhatom, mert nem ítélhetek), de ami biztos, hogy "Táguló szemében ott szűköl az állat.".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.