Donald Trump Jr. emailekkel bizonyította, hogy egy orosz ügyvédnő lejárató anyagokat ígért nekik Hillary Clintonról a tavalyi elnökválasztás idején.

Ifjabb Donald Trump, az amerikai elnök legidősebb fia kedden elektronikus levelek sorát hozta nyilvánosságra, amelyek azt bizonyítják, hogy Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnő valóban ígért a tavalyi elnökválasztási kampányban Hillary Clinton demokrata elnökjelöltről terhelő dokumentumokat, amelyeket az orosz főállamügyész bocsátott volna rendelkezésére.

Donald Trump legidősebb fia kedden délelőtt azt követően hozta nyilvánosságra az e-maileket, hogy Veszelnyickaja ügyvédnő az NBC televíziónak Moszkvában nyilatkozva tagadta, hogy ilyen jellegű dokumentumokat ajánlott volna.

Az ifjabb Donald Trump által nyilvánosságra hozott egyik elektronikus levélben – amelyet Rob Goldstone zenével foglalkozó reklámszakember küldött neki tavaly júniusban – az olvasható: "Oroszország főállamügyésze... felajánlotta, hogy a Trump-kampány rendelkezésére bocsát néhány hivatalos dokumentumot és információt, amely gyanúba keveri Hillary Clintont és oroszországi ügyleteit, s ez nagyon hasznos lehet édesapádnak".

Goldstone a levélben arról is ír, hogy "ez nyilvánvalóan nagyon magas szintű és érzékeny információ, de része annak a támogatásnak, amelyet Oroszország és kormánya nyújt Trumpnak".

A többi e-mailben a találkozó megszervezéséről, a moszkvai kapcsolattartóról – Emin Agalarov énekes-dalszerzőről és Donald Trumppal kapcsolatot kereső ingatlanfejlesztő édesapjáról, Araz Agalarovról – esik szó. Kiderül belőlük, hogy Araz Agalarov találkozott az orosz főállamügyésszel, és e találkozón merült fel, hogy a Trump-kampánytörzsnek átadnának Hillary Clinton oroszországi ügyleteiről szóló, terhelő tartalmú dokumentumokat. Goldstone levélben javasolta ifjabb Donald Trumpnak a közvetlen találkozót Emin Agalarovval, megjegyezve, hogy a javaslatot elküldhetné Donald Trumpnak is, de "mivel rendkívül érzékeny dolog, ezért azt akartam, hogy te tudj róla először". Trump fia elfogadta az ajánlatot.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY 2.0/Max Goldberg)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Akartak adni de nem adtak? Húha akkor ez valóban nagy bűn.

Mert ha kapnak és azt FELHASZNÁLJÁK mint ahogy azt nálunk szokás akkor a lejárató bandát nagy többséggel megválasztjuk minimiszterelnővé.
Jozefina
Ez bukta. Főleg a republikánusok szégyene, akik valószínűleg nem nyugodnak bele és eltávolítják Trumpot még ez évben!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.