Nemcsak a lex CEU, hanem a civileket korlátozó törvény miatt is kötelezettségszegési eljárást indíthat az európai Bizottság Magyarország ellen.

Az Európai Bizottság a civileket sújtó törvény miatt csütörtökön kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen, és lex CEU kapcsán indított eljárást a második fokozatra emelheti – értesült a Bruxinfo.

Az már hétfőn kiderült, hogy az Európai Bizottság indoklással ellátott véleményt juttat el a magyar kormánynak a még áprilisban megindított eljárás miatt, ám úgy tűnik, csütörtökön a civiltörvény miatt is indítanak egy kötelezettségszegési eljárást egy hivatalos felszólító levél kíséretében.

A cikk szerint az EB a Velencei Bizottság hivatalos állásfoglalására várt (ez június 20-án jelent meg), és mostanra jutottak el odáig, hogy eljárást indítsanak, mert megítélésük szerint uniós jogokat is sért a civileket vegzáló törvény.

(Címlapi kép: Az Európai Bizottság brüsszeli épülete – wikipedia CC By 2.0/Flickr/Stephane Mignon)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Sorban születnek olyan botrányos törvények, amelyeknél minden józan ítéletű ember szerint is komolyan rezeg a léc.
Megalázó, hogy plusz adminisztráció, regisztráció kell, míg mondjuk a cöf-nek nem. Jogosan gondolják azt a civileket támogató külföldiek, hogy velük ne szórakozzanak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Perwool
Sorban születnek olyan botrányos törvények, amelyeknél minden józan ítéletű ember szerint is komolyan rezeg a léc.
Megalázó, hogy plusz adminisztráció, regisztráció kell, míg mondjuk a cöf-nek nem. Jogosan gondolják azt a civileket támogató külföldiek, hogy velük ne szórakozzanak.
justhpeter
Mondjuk ideje van annak, hogy a sok sallerból, meg kokiból most valamennyit visszaadjanak. Hogy ez esetleg pénzmegvonással is járhat ? Na és ! Orbán így szoktatja a híveit a 2020 utáni lehetőségekhez. Igaza van, jobb ez így egyszerre, mint apródonként. Birkaország birkanépe pedig közben könnyezve éltetni az üldözött Vezért.
karma1
B+, INDITSA mar el, csinaljon valamit, mielott minden jobberzesu embert idegen erok altal penzelt ugynoknek fognak titulalni ezek a vadbarmok!!!
Hat senki nem latja, hogy a legvadabb rakosi rendszer jon vissza, csak meg kifinomultabb modszerekkel???
1magyar
Na ezek már a belső törvényekbe is beleszólnak???
karma1
@justhpeter: A kisembernek totalisan mindegy, hogy ad-e Brusszel penzt, vagy nem, mert eddig se ok kaptak, semmi se jutott nekik belole.
Csak orban nem fogja tudni fenntartania stadionepitesi maniajat, meszaros tovabbi gazdagitasat, de ezeket ki nem szarja le?
Mar most ijesztgeti a nyugdijasokat, a fogyatekkal eloket, minden szegeny magyart, hogy nem lesz nyugdij, nem lesz semmilyen juttatas sem, de jol tokonlottek magukat, mert a 47 ezres kozmunkaberbol mar nem fognak tudni meg tobb adot levonni.
Na, akkor viszont mindenkinek epp tele lesz a hocipje, es gond nelkul az utcara vonul majd. Minel elobb koppintanak orban orrara, es mielobb megvonjak a penzt, annal gyorsabban es annal kevesebb aldozattal - itt nem embereletre gondolok, hanem megszunt munkahelyekre, amikor a dolgozo inkabb az allasat aldozza fel, de kimegy az utcara -, jarna orban levaltasa.
lusta
Ezt a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártot és qurmányt az uniós adminisztráció nem fogja és nem is akarja elzavarni. Számukra a legfontosabb, hogy az uniós törvények legyenek betartva. Amennyiben a matyaroknak jó ez a banda, akkor élősködjön tovább. Lopnak, na bumm, így szereti a matyar nép, hazudnak, ez a matyar nép álma.
teuton
@1magyar: Na megszolalt megint a tudatlan... "belsö törveny"??? Milyen törvenykönyvben van ilyen? Arrol ugye nem hallottal, hogy bizonyos EUs törvenyek felülirjak a nemzetieket? Na akkor ideje lenne elolvasnod az EU alaptörvenyeit! Söt, a nemzeti törvenyeket kellett a belepes alapfeltetelekent (!) az EU-hoz igazitani, lasd magantulajdon vedelme, halalbüntetes eltörlese, stb. Tulajdonkeppen mar 15 eve, a belepes elött olvashato volt! Ja, aki nem tud olvasni, annak eleg nehez valamit megerteni... egyebkent pedig akinek nem tetszik Europa, a demokracia, az huzhat Azerbajdzsanba! Azok Orbanc testverei, csak elfelejti hozzamondani, hogy muszlimok...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.