Beperelték az állatvédők azt a fotós, aki egy majmot vett rá arra, hogy lőjön magáról szelfiket, mondván, a majmot illetik meg a szerzői jogok. A férfi tönkrement.

Teljesen tönkrement David Slater brit szabadúszó fotó, aki még 2011-ben Celebesz szigetén adta oda egy hatéves makákónak, Narutónak a fényképezőgépét , hogy lőjön vele szelfiket magáról. 

Teljesen tönkrement az állatvédők miatt a majomszelfis fotós

Naruto fotója önmagáról – wikipedia Public Domain

A képek el is terjedtek több helyen, 2015-ben viszont a PETA állatvédő szervezet beperelte a férfit, mondván a majmot illetik meg a képek után járó szerzői jogok. 

A bíróság első fokon elutasította ezt az álláspontot (egy majomnak nincs személyiségi joga), de a PETA fellebbezett, Slater viszont közben annyira tönkrement (mivel a képek felhasználása után nem kapta meg a bevételét), hogy angliai otthonából csak online videostreamen volt kénytelen a San Franciscóban zajló tárgyaláson "részt venni", és már ügyvédre sem futotta neki. 

Számításai szerint ha mindenki egy fontot adott volna neki, aki a képeit használta az elmúlt években, ma körülbelül 40 millió fontja lenne.

A férfi azt tervezi, hogy beáll kutyasétáltatónak, ugyanis annyira nincs már pénze, hogy az adóját sem tudja befizetni.

(The Guardian)

(Címlapi kép: wikipedia Public Domain/Naruto)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ki védi meg az embereket az állatvédőktől?
Equus
ki védi meg az embereket az állatvédőktől?
Peller Anikó
Mindig tudtam, hogy ezek az elmebeteg kutyavédők egy büdös gecik, rájuk kellene szabadítani a bolhákat meg a csótányokat hadd örüljenek az idióták az állatoknak, de ha egyet agyon mernének verni akkor halállal lakoljanak érte ők is.

Na persze az embervédők sem sokkal különbek, a taljánok már bevédtek lassan egy milliót afrikából.
Equus
@Peller Anikó: Minden tiszteletem előrebocsátásával. Illő tisztelettel kérdezem, érezve a keserű iróniát is, miért kellene az áldozatra éhes afrikai kétlábú csorda és a négylábú, hűséges, emberbarát, kiszolgáltatott élőlény közé egyenlőségjelet tenni?
A vándorló gnú csordát egyszerűen vissza kellene terelni a szavannára.
A háziállatainkat meg foggal-körömmel védeni az idiótáktól... vmi ilyesmi...
Peller Anikó
@Equus: Ja. Nem is azzal van bajom, ha valaki védelmezi a saját állatait, főleg ha az nem megy a többi ember, szomszéd, járókelő rovására.

A baj akkor keletkezeik ha a baromagyú kutyavédő belepofázik a másik dolgába. Miközben az állatok milliárdjait öljük meg naponta.
levarosbukta
Hogy, hogy tönkrement? Életében csak ezt az egy fotót lőtte?
iluminati
Nem értem ezeket az állatvédőket komolyan görcsölnek ez nem állat bántalmazás, nem kínzás, nem értem... inkább szerzői jogok és a pénz...akkor megérteném ha a majom elkéri a fotóstól a gépet hogy készíthessen magárol képet... de itt nem ez tőrtént.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.