Az olasz Északi Liga szerint az Európai Bizottság által a magyarok ellen indított eljárás szégyenletes.

Szégyenletesnek nevezte Massimiliano Fedriga, az Északi Liga olasz ellenzéki párt képviselőházi frakcióvezetője azt a kötelezettségszegési eljárást, amelyet az Európai Bizottság (EB) csütörtökön indított Magyarország ellen a külföldről támogatott civil szervezetekre (NGO) vonatkozó törvény miatt.

Massimiliano Fedriga úgy nyilatkozott, ezek után lehetetlen azt állítani, hogy Európa nem a "háttérhatalmakat" védi.

Az Északi Liga politikusa szerint Európa azért bünteti Magyarországot, mivel ez "a demokratikusan megválasztott parlamenti többséggel átláthatóságot és világos helyzetet kér a külföldről finanszírozott nem kormányzati szervezetektől". Massimiliano Fedriga úgy vélte, az EB eljárása azt bizonyítja, hogy a "Soros-szervezetek hatalmához nem szabad hozzányúlni". "Mi rossz van abban, ha egy parlament törvénnyel kötelezi az NGO-kat a nyilvántartásra és arra, hogy információkat szolgáltassanak az általuk kapott anyagi támogatásról?" – kérdezte a politikus.

Az Északi Liga frakcióvezetője választ vár arra, hogy Európa a polgárokat vagy Soros György érdekeit védi-e. "A választ a Magyarországgal szembeni szégyenletes kötelezettségszegési eljárás adja meg. Ezek (vagyis az NGO-k) bűnözők!" – hangoztatta Massimiliano Fedriga.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
..nincs háború,mert ez a szélsőjobbos "Lega Nord" légyß@r az
EU naptárján! Tagja a legkisebb parlamenti szekciónak,ergó beül-
tek, és a kapott jó zsozsóért tiltakoznak. A magyar "szemkilövő-
mániás" luvnya is velük együtt ülhet (ült) valahol a "futottak még"
csoportban! :=)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.