Még jó, hogy nem tette hozzá, hogy "...a korához képest!!"

A szexista kiszólásairól hírhedt amerikai elnök első hivatalos párizsi látogatásán sem bírt magával: "De jól tartja magát!" – böffent ki belőle, amikor Emmanuel Macron elnök bemutatta neki 64 éves nejét, Brigitte Trogneux-t. Ha ez nem lett volna elég, még egyszer elismételte, meg is magyarázva, hátha az asszony – lévén szőke, meg hát ugye, nő – nem értené: "Mármint úgy értem, remek formában van fizikailag! Gyönyörű!". A "párizsi incidens" ide kattintva a Reuters hírügynökség videóján látható, de az sajnos nem érthető, mit reagált Macronné a kétes értékű bókra.

A francia First Ladynek nem volt aznap könnyű napja: nyitásként már részesülhetett Trump szintén hírhedt, kézropogtatós kézfogásából is  - számolt be róla a Telegraph.

Mindez persze rengeteg szempontból is rettentően kínos. Diplomáciai szituációkban ugyanis nincs helye nemhogy bókolásnak, de semmilyen megjegyzésnek a partner külsejére. Nem, akkor sem, ha elismerőnek szánjuk. Főleg akkor nem, ha a másik fél nőnemű, mi pedig a szexista kiszólásaival sorozatosan botrányokba keveredő amerikai elnök vagyunk.

Trumpnak ugyanis több ízben kiszaladt már a száján, mit is gondol pontosan a női nemről, és hogy egyetlen értékelhető vonásuknak a külsejüket tartja. Leghírhedtebb kiszólása még az elnökjelölti kampánya idejéből származik, ott egy kiszivárgott, régi tévéfelvételen épp azt fejtegeti egy rendezvény színfalai mögött, hogy ha híresség vagy, bármit megtehetsz a nőkkel, például "benyúlhatsz a lábuk közé" (és akkor ez még egy nagyon finomított fordítása az eredetileg elhangzott, "grab them by the pussy" kifejezésnek).  De republikánus ellenfelét, Carly Fiorinát is elintézte annyival, hogy "senki se fog rá szavazni, hát hogy néz ki", az őt bíráló Rosie O'Donnell színésznő-stand up komikusnőt pedig egyszerűen ledagadttehenezte. Az elnök ráadásul nem áll meg a megjegyzéseknél, több molesztálási vád is felmerült ellene.

Ha mindez a múltbéli előzmény nem volna elég, Donald Trump ráadásul különösen érzékeny területre tévedt Macron nejét méltató kiszólásával: a francia választási kampány során ugyanis rengeteg támadás érte a 40 éves Macront és 64 éves feleségét a köztük – ráadásul az asszony javára – fennálló 25 év korkülönbség miatt.

Trump és neje, Melania közt egyébként mindössze egy évvel kevesebb a korkülönbség, náluk azonban a 71 éves elnök az idősebb fél.

Címlapkép: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
Viktorunk korrepetálta? Vagy csak közös az illemtanáruk?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
...""De jól tartja magát!" – böffent ki belőle, amikor Emmanuel Macron elnök bemutatta neki 64 éves nejét, "...

hát az a helyzet, hogy volt benne némi túlzás..tehát kimondottan udvarias az amerikai elnök...és ezt tudja Macronné is...
wagabund
file:///C:/Users/lenovo/Documents/BZwOfKTCYAAaf1N.jpg

tényleg jól tartja magát...mi is a probléma?
GeoCravker
@wagabund: Az, hoyg Te a merevlemezeden milyen képeket tartasz, magánügy :-)
a helység kalapácsa
A nagyiparban pintátfogdosó kisiparos.
Van neki az a sok sárga haja (de mitől ennyire sárga?), amit visszafésül hátra, a kisagyáig, de ettől mégsem lesz okos, sem kulturált.
A texasiak máshogy primitívek - keményen..
Trump, nem texasi.

Érted ezt?
Jozefina
Trump szerintem megmaradt az utcai műveltségnél. Sosem lesz igazi elnök és diplimata!!!
Melani viszont valóban jól néz ki!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.