Az al-Aksza mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt szakítják meg a kapcsolatot a palesztinok. Több napja zavargás van az országban, többen meghaltak.

A palesztinok minden szinten megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a jeruzsálemi al-Aksza mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt

- közölte Mahmúd Abbász palesztin elnök péntek este.

A ciszjordániai Rámalláhban tartott sajtótájékoztatóján a Palesztin Hatóság elnöke elmondta, nem veszik fel a kapcsolatokat mindaddig, amíg Izrael vissza nem vonja az új szabályokat.

Minden kapcsolatot megszakítanak Izraellel a palesztinok

Palesztinok imádkoznak Jeruzsálemben a Mecsetek terén a fémdetektoros kapuk előtt 

Fotó: MTI/EPA/Abir Sultan

Jeruzsálemben és a megszállt területen három palesztin vesztette életét pénteken a biztonsági kapuk miatt kialakult feszült helyzetben. A Mecsetek terén a rendvédelmi erők és a palesztinok közötti összecsapásokban mintegy kétszázan sebesültek meg.

Bejelentem, minden szinten felfüggesztek minden kapcsolatot a megszálló állammal az Izrael által a palesztin nép ellen elkövetett cselekményekért, különösen azért, amit Jeruzsálemben az al-Akszánál mecsetnél tettek, ahová fémdetektoros kapukat telepítettek abból a célból, hogy a mecset feletti uralmukat gyakorolják, és megosszák térben és időben

- mondta Mahmúd Abbász a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet szerint.

Abbász a belső ellentétek felszámolására és egységre szólította fel a radikális iszlamista Hamász szervezetet és az összes palesztin frakciót.

Felszólítok mindenkit, hogy hagyjon fel a nyilvános vitákkal és védje meg szent helyeinket és nemzeti terveinket. Felszólítom a Hamászt, hogy oszlassa fel irányító bizottságát a Gázai övezetben, és vegyen részt az általános választásokon

- mondta a palesztin elnök.

Ma csak azért tartóztatták le az elfogottakat, mert az al-Akszában akartak imádkozni és nem akartak áthaladni a detektoros kapun. Kapcsolatban vagyok a jordán királlyal, az egyiptomi elnökkel, a marokkói királlyal, az Arab Liga és az Iszlám Együttműködési Szervezet elnökével

- zárta szavait a palesztin elnök.

Minden kapcsolatot megszakítanak Izraellel a palesztinok

Fotó: MTI/EPA/Abir Sultan

Pénteken három halálos áldozatot és több száz sebesülést követeltek az al-Aksza mecsethez vezető utaknál lévő új fémdetektoros kapuk miatti zavargások, amelyeket Izrael a múlt pénteki, két izraeli rendőr életét kioltó merénylet után telepített Jeruzsálem óvárosába.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/EPA/Abir Sultan)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hát igen durva emberi jogsértés, lévén tudhatnák: egy hívő palesztin csak gépfegyverrel tud imádkozni! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@elnyomott: Haverod neked a radai rosseb!!!De jobb ha te nézed meg a térképet!!!
elnyomott
@dr. prédikátor: ugye nincs válaszod, mi? Ja persze, az igazi megszállókkal szimpatizálsz.
nezelodo
@RonaGyuri: A kalasnyikov sorozat olyan nekik mint a kereszténynek a rózsafüzér.
Equus
a palesztinok nem tudják, de igazi keresztény módra élnek: "crescit et multiplicamini et replete terrami". A munka nem szerepel a palesztin szótárban. Ők az arab világ cigányai. Rajtuk mindig sérelem esik. Nekik mindig segíj kell. Nekik nincsenek kötelességeik, nekik csak jogaik vannak. Nekik jobb, ha a mocsár mocsár marad és a sivatag sivatag. Hülye zsidók meg a semmiből is narancsligetet csinálnak. Dolgoznak éjjel is, nappal is. Néha még isznak is és úgy bánnak a nőkkel, h az egy palesztin férfinak rettenes szégyen lenne. Méghogy egy nő azonos jogú lenne az urával? És a hülye zsidók még a kecskét sem basszák meg. Ráadásul még csak nem is szarják körbe a kalyibájukat.
A palesztinokat a saját fajtájuk sem kedveli. Jordánis kipakolta őket, ahogy Egyiptom is.
De most megmutatják: nem tárgyalnak Izraellel. Azért a segíjeket várják, mert őket rettenetes sérelem érte. El vannak úzve onnan, amivel semmit nem akartak kezdeni, de a pénz akkor jól jött.
Cigány népség. A munka büdös, a nyavíkolás 70 éve megy.
CsipkeRózsa
Úgy tudom, a Siratófalnál is működnek fémdetektoros kapuk, ott is használják azt, pedig nem a palesztínok közlekednek arra.
Equus
@CsipkeRózsa: nyilván nem azért mintha a saját hívőktől tartanénak a zsidók... Nem nehéz parókát szerezni és egy kipát a tetejébe nyomni. A kaftán alatt meg jól elvan egy Ingram vagy Skorpió

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.