Tőkés László szerint egyszer és mindenkorra véget kell vetni annak a hungarofóbiának, amely csak az antiszemitizmushoz és cigányellenességhez hasonlítható.

Az európai parlamenti képviselő a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében tartott szombati előadásában átfogó képet festett Európa, a magyarság és az erdélyi magyarság helyzetéről.

Úgy vélte: az a keresztény "hozzáadott érték" – amely kimaradt az EU alkotmányából – többet jelenthetne minden, "felemás módon alkalmazott jogállamiságnál, demokráciánál, emberi jogoknál". Azt is megemlítette: Európának legalább annyira komolyan kellene vennie a hitet és értékeit, mint ahogy a muszlimok teszik.

A volt királyhágómelléki református püspök szerint Tusványos ma is kiindulási és viszonyítási alapként szolgál, és a nemzeti érdek biztos igazodási pontját nyújtja. Úgy vélte: nemzetpolitikai szempontból fontosabb esemény volt Klaus Iohannis államfő hét eleji székelyföldi látogatása, és a székely választottak székelyhimnusz-éneklő, székely zászlót adományozó kiállása, mint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) májusi zilahi kongresszusa, "mely elsiklott a nagy nemzeti ügyek fölött".

Tusványos: Tőkés László az antiszemitizmushoz hasonlította a "hungarofóbiát"

Fotó: MTI/Veres Nándor

Tőkés László "székely autonóm területen" köszöntötte Orbán Viktort, és biztosította a miniszterelnököt, hogy számíthat az erdélyi magyarságra, és a "létveszélyben szocializálódott" külhoni sorstársaira az EU megreformálásában, valamint a nemzet védelmében való kiállásában. "Mi a saját bőrünkön tapasztaltuk meg mindazt, ami ma egész európai keresztény kultúránkat és nemzetállamait fenyegeti" – fogalmazott.

Elképesztőnek és cinikusnak tartotta, hogy azok vádolják a magyar kormányfőt az európai értékek veszélyeztetésével, akik újkori népvándorlást gerjesztettek, és ezzel egész Európa megmaradását teszik kockára. Tőkés László a román európai parlamenti képviselőt, Traian Ungureanut idézve jelentette ki: "Európát feladták azok, akiknek kötelességük lett volna megvédeniük a kontinens ábrázatát". Kertész Imre megállapítását is idézte, mely szerint "Európa katasztrófa felé halad, az unió fennállása óta a legnagyobb válságát éli a menekültáradat miatt".

Tőkés László jogosnak tartotta a Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő magyarországi látogatásán körvonalazódott tanulságot: hogy az önvédelem joga minden országot, így Magyarországot is megilleti. "Nemzetünk körében mi is részesei vagyunk és számítunk erre a védelemre" – jelentette ki, hozzátéve, hogy e védelem legfőbb letéteményesének Orbán Viktort tekinti.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Veres Nándor)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Na, de Laci bá'
Hungarofób emberek segítik Böjte Atya árva gyerekeit élelmiszerrel, cipővel, ruhával, stb.

Te meg csak Fannit...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Designer
Na, de Laci bá'
Hungarofób emberek segítik Böjte Atya árva gyerekeit élelmiszerrel, cipővel, ruhával, stb.

Te meg csak Fannit...
quadrocopter
Miről gagyog ez a hordacsicska? Megint báncsák a magyarokat? Nem csak a tetves rezsimhordát?
magyarbakancs
"Hungarofób emberek"
Tényleg ha mi leszoknánk zsidó fóbiáról,arab fóbiáról,cigány fóbiáról akkor számon kérhetünk másokat is.
Mivel minden ember antiszemita mert beléd van kódolva.
kokopelli
Nem beképzelt kissé a vén f@ß? Az EU nem vallásra épült,hanem gazdaságra!
Küldeni kell Erdélybe 10 tonna ostyát aztán coki! A zembereknek a zÉjU-ban
annyira mindegy hogy a vén nyalonc mit ugat,mint egy gombostű leesése Erdélyben!
Kecskebékát játszik az öreg egy bika mellett? :=) :=)
silber13
Figyelj csak, te többszörösen bukott, palást vesztett valamikori püspök! Ha vaklakit keresel aki megfelel a "hungarofóbia" egyetemes kritériumainak, , úgy nézz csak szét a csúti gazember és hordája sorai között, persze nem kifelejtve magadat se ! Eme nemes, országrontó tevékenységetekben K.U.K besorolás szerint ti mind " Tauglich " minősítést értek el.
Pálinkás Pál
Ez a tőkés a világ egyik legundorítóbb embere...nagyot hibázott annak idején a seku hogy nem lőtték le!!!
Jozefina
Különben is semmi köze a székelyekhez, hiszen Magyarországon él és nagy ívben leszarja őket, csak ilyenkor veri a nyálát!!!
peterkelemen
Tőkés László, aki a feleségét verte agybafőbe jobb ha kussol és nem osztja az észt, mert az nincs neki! Szégyen és gyalázat azaz ember Orbánnal együtt!
Sámannus
"Ha egy magyar embernek a lábára lépnek a világban, akkor Budapesten kigyullad a piros lámpa" Ha Tusnádfürdőn a hajánál fogva rángatnak egymagyar nőt azt meg lekurvázzátok.
Hajrá eftársak húzzatok el kurva gyorsan.
Cefi
Tőkéstől okádnom kell. Gusztustalan állat. Fidesznyalonc. Egy ótvar. Egyáltalán hívő ez a vödör szar?
Clavigo
Retekfejű,megélhetési csuhás...Hányok tőled.
babp1982
Ezennel megtagadom a rokonsagot ezzel a csuhassal,bar az elmult evekben mondtam ezt mar többször!-:)))Tenyleg szegyenlem hogy rokonsagban allok ezzel e tetuvel
amaramaistanna
Hogy tisztább legyen a kép: "Ildiko Lendvai - Tegnap, 15:48 -
Semjén Zsolt megemlékezett rólam a tusványosi nemzetpolitikai fórumon, ami megtisztelő..Mivel az az érzése (jogosan), hogy én másként vélekedem a határon túli magyar állampolgárok szavaztatásáról, imígyen szólt, persze csakis nemzetpolitikailag: "Lendvai Ildikó úgy kóvályog a magyar belpolitikában, mint vasorrú bába a mágneses viharban". Végre egy jó hír! Eszerint én legalább soha nem kerülhetek olyan helyzetbe, hogy azt kelljen mondanom: egy vasam sincs. Bezzeg mások, a puha orrukkal, szegényeknek mit össze kell lopkodniuk ugyanezért a jó érzésért!."
Jozefina
Jó a kép!!! Egyik a székelyeket árulta el, mások a magyarokat!!!
quadrocopter
A balfasz szeku agyonverhette volkna időben ezt a gennyhalmazt!
Sámannus
Ha egy magyar tyúkszemére lépnek kigyullad a piros lámpa, ha egy nő haját rángatják posványoson egy beszéd alatt az le van szarva. köszönjük Emese ezt várjuk mindenkitől.
nezelodo
@nyanya001: 10:49 Nagyon telibe talált az írás.
Sámannus
Kimondottan "roma értelmiségi" jellem.
nezelodo
@peterkelemen: Neki az asszony sanyargatása volt a keresztényi hozzáadott érték. Megérhetjük még, hogy annyira kiteljesedik az orbáni demokrácia, hogy a NANE szervezetet is besorolják a katasztrófavédelem alá, aztán nincs több "nyafogás", ha félholtra vernek ezek az urak egy nőt.
kokopelli
@nyanya001: ...marha jó!
A probléma ott lehet,hogy erre az írásra is válaszolna,hiszen
elmesélte a barom anno,hogy az apja megrúgdosta,és még akkor
is visszapofázott,mert ő valószínüleg "skizofrén" :
"akkor is nekem van igazam,mert őnök nem értenek engem,
és a magyar az egy önérzetes nép,és védem ezzel a "betyá-
ros magyar ellenállással,ami kötelessége is a magyar ME-nek!
Graz...Graz...ameddig nem túl késő! :=(
desiro
Van az a pénz amiért Gorbánt szopja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.