Kósa Lajos beszélt a migránsokról, ellenzékről, valamint arról, hogy a következő országgyűlési választásig a szabályozás már nem fog változni.

Kósa Lajos szerint Orbán Viktor beszédének a legfontosabb felvetése az volt, hogy a 2018-as magyarországi parlamenti választások után sikerül-e megvédeni az országot a migránsok áradatától.

A Fidesz frakcióvezetője tusnádfürdői sajtótájékoztatón foglalta össze Orbán Viktor miniszterelnöknek a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében tartott szombati előadásának a lényegét.

Kifejtette: a beszéd Európa és Magyarország legégetőbb problémájával, a migrációval foglalkozott. Hangsúlyozta: a kormányfő világossá tette, hogy "a következő választás tétje, hogy megvédjük-e az országot, az országot védő kerítést vagy olyan politikai erők győznek, akik elbontják a kerítést, és beengedik a migránsokat annak a politikának megfelelően, amit Brüsszel képvisel".

Kijelentette: az ellenzék egyetlen erejére sem lehet számítani az ország védelmében. Úgy vélte: "a korábban nemzeti pártként feltűnő Jobbik is beállt a Soros-táborba", és minden fontos ügyben a magyar kormány és a Fidesz-KDNP ellen lép fel.

Kósa Lajos szerint Magyarország 2010 óta fantasztikus teljesítményre volt képes, és a fejlődés folytatására csak a Fidesz-KDNP-koalíció képes. Úgy vélte, a folytatás a feltétele annak is, hogy a határon túli magyarokon is tudjanak segíteni. Azt tartotta az előadás legemlékezetesebb mondatának, hogy "1990-ben azt gondoltuk: nekünk van szükségünk Európára, most azt látjuk, hogy Európának van szüksége ránk" – idézte fel a frakcióvezető.

Kósa Lajos provokációnak nevezte, hogy Orbán Viktor előadása alatt egy nő sípolni kezdett a hallgatóságban, és köszönetet mondott azért, hogy a rendezők a sípolót "kimentették a tömegből". Úgy vélte, a provokáció veszélyes, mert erőszakot szülhet. "A provokációt és az erőszakot is elítéljük" – jelentette ki. Hozzátette, sportmérkőzéseken is provokációnak minősül, ha valaki az egyik csapat mezében jelenik meg a másik csapat szurkolótáborában. Ilyenkor a provokátort a biztonsága érdekében kell kimenteni az ellenséges közegből. Hozzátette: "a teljesen véletlenül ott tartózkodó újságírók dokumentálták, hogy mi következett be, úgyhogy ezt mindenki saját szemével láthatja".

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a választások jelenleg érvényes szabályozása nem változik. Kijelentette: az utolsó teljes parlamenti ülésszak idején, amely ősszel kezdődik, a választási eljárási törvényt, és a választást érintő szavazójogi törvényt biztosan nem fogják már módosítani.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Egy megszólalásuk sem lehet Sorostól mentes!
lampa laz
Inkább arról böfögött volna, h hogy oldja meg választások után az eü., az oktatás, és a leginkább nekik köszönhető elszegényedés, elvándorlás kérdését. Végtelenségig lehetne sorolni az elbszott intézkedéseiket. Sorossal meg úgy riogatja az embereket, mint dedóst szokták a boszorkánnyal. Amíg félnek az emberek addig nem foglalkoznak azzal, h mennyit lopnak.
Nessy
Nem változtatják meg a választási törvényt? Ki hiszi ezt el nekik? Hogy volt 2014-ben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.