Az eset a Pireneusokban történt, ahova az elmúlt évtizdekben telepítették vissza a medvéket, miután vadászok egyszer már kiirtották őket onnan.

A bárányok a dél-nyugat franciaországi Couflens városának egyik gazdájához tartoztak, múlt vasárnap lepte meg a nyájat a medve. A beszámolók szerint egy állatot le is terített, mire a nyáj többi tagja, 209 bárány menekülni kezdett, aminek az lett a vége, hogy tömegesen vetették le magukat egy 200 méteres szikláról, ami egyben amúgy Franciaország és Spanyolország határát is jelöli. A tetemek többségét spanyol területen szedték össze.

A francia kormány ugyan kárpótolni fogja a gazdákat, de így is kemény medveellenes kirohanásokat intéztek a helyi nyájtulajdonosok. Úgy vélik, az hogy figyelni kell , a biodiverzitásra, nem azt jelenti, hogy nagyragadozókat telepítsenek vissza a hegyekbe.

A régióban most mintegy 30 barnamedve élhet, miután a francia kormány szlovén medvék segítségével kezdett újratelepítési programban még a kilencvenes években. – írja a The Guardian.

(A címoldali kép forrása: Pixabay/Bergadder/cc0)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Hahó! Ellenzék!
Sűrgősen beszerezni néhány medvét és végigröhögjük az Orbán-birkák ugrásait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.