Az emigrációban élő magyarok miatt főhet a magyar kormány feje. Az, hogy a külföldön élő magyarok közül sokan finoman szólva sem lelkesednek a jelenlegi magyar kormányért, eddig sem volt titok. Berlinben most egy csapat fiatal a tettek mezejére lépett: civil mozgalmat indítottak, hogy együtt hívják fel a németek és az Európai Unió figyelmét a magyar jogállamiság helyzetére. A Freie Ungarische Botschaft (Szabad Magyar Nagykövetség) már meg is tartotta első rendezvényét, ahol magyarok mellett külföldi aktivisták is beszéltek arról, hogyan lehet emigrációból politikai változást elérni. És bár egyelőre még csak tíz állandó tagjuk van, könnyen lehet, hogy a választásokig okozhatnak még fejfájást Orbán Viktor kormányának. „Képzeljünk el egy társasházat, ahol az egyik lakásban nem tartják be a házirendet, és zavarják a többi lakót. Ilyenkor bármelyik bérlőnek joga van a közgyűléshez fordulni, hogy megkérje a főbérlőt, szóljon rá a renitensre. Ugyanezt tesszük mi is Magyarországgal,...

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: lampa laz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@lampa laz: Soros pénze,,,Gyurcsány kottája...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@peterkelemen: Februar ota en is ezt teszem, angol nyelvu oldalra teszem ki az orban rezsim korrupciojarol szolo hireket, valamint itt folyik a tajekoztatas a magyar jogallamisag, esa demokracia tiprasa.
Husvet ota a Momentum helyi vezetoje issegit ebben.
Jozefina
Sok sikert hozzá. Nagyon sokan élnek, dolgoznak Németországban. Érdemes Bayern-t, ill. Münhenben is felkeresni az ott élő magyar közösségeket. Tudomásom szerint Münchenben is működik kunzulátus ahol majd szavazni ia mehetnek.
Remélhetőleg más országokban élő honfitársaink is hasonlóan gondolkodnak.
Jozefina
@a helység kalapácsa: jó szám, még soha nem hallottam
kokopelli
@Jozefina: érdekes,hogy a kisebb városokban,ahol a lakbér is alacsonyabb és nem
kell "ingázniok" , pár cent-tel kevesebb órabérrért is szívesen laknak!
A minimál(óra)bér simán elég a normális megélhetésre! Egy hátránya van
,éspedig a "levélbenszavazás" kivitele! :--(
A beszélgetések során "kurvaanyázzák" a potrohos demagógot olyan erővel,
hogy a csutibarom biztos csuklik egész nap! :--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.