Az Orbán-kormány újraválasztása érdekében buzdítja regisztrációra és választási részvételre az erdélyi magyarokat Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) háromszéki szervezetének elnöke, a szövetség állandó tanácsának tagja, a Kovászna megyei tanács elnöke.

A politikus felhívása a háromszéki RMDSZ-szervezet csütörtöki közleményében jelent meg, amely egyebek mellett arról számol be, hogy a szervezet telefonos tájékoztatást indított Kovászna megye lakói számára a jövő évi magyarországi parlamenti választásokkal kapcsolatos tudnivalókról.

"Az a célunk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytathassa a munkáját, s ehhez mi erdélyi magyarok is hozzájárulunk, úgy ahogy négy évvel ezelőtt is tettük, amikor mintegy 65 ezer szavazattal erősítettük a kétharmadot átbillentő mandátum megszerzését. Azért fontos a szavazás, mert látjuk, hogy olyan nemzeti kormány van Magyarországon, amely értünk is tesz, nemcsak politikai nyilatkozatot, hanem megmaradásunkat, fejlődésünket segítő gyakorlati programokat indított el a határon túl, és ezen belül Erdélyben is"

- idézte a közlemény Tamás Sándort.

A Háromszéki RMDSZ arra figyelmezteti a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárokat, hogy csak akkor élhetnek – levélvoks révén – szavazati jogukkal, ha előzetesen felvétették magukat a választási névjegyzékbe.

A telefonos tanácsadás mellett a regisztráció feltételeiről az RMDSZ – egyszerűsített honosításban segédkező – Eurotrans alapítványa is részletes tanácsadást ad, a legfontosabb tudnivalók ismertetése érdekében pedig külön honlapot is indított a regisztracio.ro internetes címen. Az Eurotrans alapítvány egy hete indított az RMDSZ-zel közösen tájékoztató kampányt a jövő évi magyarországi parlamenti választáson szavazni óhajtó, magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi magyarok számára.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Amelyik magyarul beszélő kettős állampolgár ide mer szavazni és beleugat a mi dolgunkba ROHADJON MEG!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Orbánt csak és kizárólag a nép erejével lehet kirobbantani a hatalomból. Külföldön már régen eltaposták volna, mint egy férget. Az egész választási rendszere csalászatokra van felépítve. Egy színjáték az egész.
dr. prédikátor
Amelyik magyarul beszélő kettős állampolgár ide mer szavazni és beleugat a mi dolgunkba ROHADJON MEG!!!
quadrocopter
@peterkelemen: Agyon kell verni a patkányt, az a legegyszerűbb!
Cefi
Az a román, aki orbánra szavaz, az vigye haza!
Aki Én
Remélem hamarosan eljön az az idő, mikor nem lesz tanácsos azzal dicsekedni ki segítette kétharmadra ezt a beteg elmét. Egyébként ott is pont annyit tesz, amennyire a saját érdeke szükségessé teszi. Szarik ez a magyarokra itt is, ott is.
Nessy
A szentségit neki! Vigyék oda magukhoz, és élvezzék Orbán hatalmát!
Kezd tele lenni a hócipőm a határon túliakkal!
namihami
Na potyások. Ismét lehet sorbaállni a nektek igért ingyenmannáért. Amit persze velünk fog az istenetek megfizettetni.
Egy olyan baloldali igéret, hogy a hatalomra kerülésük után a potyások egy fillért se fognak kapni, az, szerintem legalább 500.000 voksot jelentene a baloldalnak. Legkevesebb ennyi határonbelülinek van már tele a töke ezzel az állandó határontúliaknak történő pénzzeltömésnek
human
Mit is lehet mondani egy miniszterelnökről aki szavazatvásárlással próbál hatalmon maradni?
human
2014-ben 123 ezeren szavaztak a fideszre a világ magyarjai. Kíváncsian várom a 2018-as eredményt.
Csizmás Kond
...van aki már most fosik...:)
...Tamás Sándor pedig hazudik. Orbánt nem az a százvalahányezer szavazat tette miniszterelnöké...
justhpeter
Amelyik külhoni magyar nem itt adózik és Orbánra szavaz, az azt segíti elő, hogy az itthon élő 8 millió magyar jobban utálja a külhoni magyarokat. Hiszen minden oka megvan rá.
Clavigo
Kedves magyarul beszélő román állampolgárok,,székelyek,,stb,stb...Menjetek a qrva @nyátokba végre...Hányok tőletek.
peterkelemen
Orbán csalászatokkal került a hatalomba mintahogy most is úgy fog ott maradni.
nem tibi
@peterkelemen: nem -nem ,már nem játszik ,kitette a lapjait lassan 8 év alatt ,ez nem ,már nem pálya .
Pálinkás Pál
Nemhiába...régóta mondjuk hogy büdös románok vagytok...és az élet igazolja!!!Reméleem kormányváltás után ugrik az állampolgárságotok...
Nessy
@Pálinkás Pál: Miután már a románok is eu tagok, ha meg minket Orbán kivezet onnan, torony magasan tesznek ránk! Akkor már Orbánnak sem lesz ellopható pénze, amivel megvásárolja öket4
Pálinkás Pál
@Nessy: A lényege a mondanivalómnak hjogy amelyik ideszavaz az megérdemli hogy felforduljon !!!
Nessy
@Pálinkás Pál: Én szolidabb vagyok! Költözzön ide albérletbe,legyen minimálbéres , és gyógyítsák egy lepukkant közkórházban.
Pálinkás Pál
@Nessy: Ez nagyjából azt jelenti amit leírtam!
lampa laz
@Nessy: Basszus, azért az érdekes felállás lesz, ha mi kint leszünk az EU-ból azok meg bentről röhögnek rajtunk. Akkor majd nekünk kell román letelepedési kötvényt venni, h kószálhassunk szabadon az EU-ba...
Perwool
Kilencmillió honi magyarnak az az érdeke, hogy ne korrupt kormány legyen megválasztva,
Aki nem herdálja el a 3 ezer milliárdos nyugdíjkasszáját,
Az áfát nem tartja világbajnok 27 %-on,
A magyar adófizetők közpénzét nem kongó üres stadionok építésére
herdálja, amik fenntartása tönkreteszi a településeket.
Nem költi Orbán vári luxusára, a Városliget beépítésére.
Miközben lerohasztja az egészségügyet, oktatást.
Nem vesz fel ruszki hitelt Paks II-re, amit az unokáink is fizetni fognak ami drágítja az áramot, közben betiltják, megadóztatják a szélerőműveket, napkollektorokat.Mindez nem érinti az erdélyi magyarokat, hanem olyan korrupt politikusokra szavaz, aki megosztja vele a honi magyarok közpénzét.Az erdélyi magyarok kártékony önérdekű szavazataitól meg kellene szabadulni.Ez nem hülyeségről szól, hanem az érdekellentétről.
Az erdélyi magyar köp rá, hogy a honi magyart hogy sanyargatja egy pártállamot építő kormány. Kibicnek semmi se drága!
kokopelli
@lampa laz: (17:32)
...nincs szebb öröm,mint a káröröm!
...az ország nem,ugyanakkor Orbán megérdemelné!
Lenne olyan ország aki őt mint "migráncsot" befogadná?
India,Pakistán,Azerbajdzsán...? :--)
babp1982
Egy Román politikus nő mondta a felcsúti gecit amiért a vő urának állami megrendeléseket adott a parlamentből vinnék el bilincsben ,na de kérem ez m
Magyarország itt ilyen nem fordulhat elő,mert mi vagyunk a birka nép a mi hátunkon fát is vághatnak az sem érdekel minket!
human
@babp1982: Egyébként Orbán tényleg megjegyezte egyszer, hogy a magyarok hátán akár fát is lehet vágni. Meg is teszi.
human
@kokopelli: Egyszer látnám Orbánt úgy futni, mint az Ukrán elnök. De szép lenne :D Tőlem akár viheti a százmilliárdjait is. Csak kezdene már regenerálódni az ország.
Desischado
Mocskos férgek. Nem itt laknak, nem itt adóznak, semmilyen következményét nem kell viselniük a szavazásuknak. Milyen jogon mernek beleugatni, más ország belügyeibe?! Rohadtul megutáltam őket! És én is azt mondom, amelyiknek lesz bőr a képén szavazni, az forduljon fel!
Aki Én
@Csizmás Kondom az iq negatív: Már megint nem érted. Ha nem lennél, ki kéne találni. Habár ha nem lennél, tudod ki akarna kitalálni...
Hellcat
Aki Erdélyből a Qrbánra szavaz az nem magyar hanem büdös román...meg egyébként se szavazgasson senki külföldről...nem itt él nem itt adózik nem viseli a szavazása következményeit szóval nyugton kéne maradni.
cs.n.
Hé Fidesz, riadó! Egy külföldről irányított szervezet befolyásolni akarja a magyar belpolitikát! Tőletek tudjuk, hogy ez nagyon csúnya dolog, kérjétek hát ki magatoknak. Szijjártó meg Németh Rezsi hogyhogy nem ugatérozta még le őket?
egyvandor
Azt nem lehetne hogy NE UGASSANAK BELE a dolgainkba?
egyvandor
Gondolom ha fordítva lenne Gorbánt kibelezve hajítanák vissza a határon!!!
egyvandor
@Hellcat: "nem itt él nem itt adózik nem viseli a szavazása következményeit"
Egy két külhoni nertárs élvezi a kihelyezett adóforintjainkat.
egyvandor
@Nessy: A Gorbánt támogató romániai szavazatok Romániát több szempontból is előnyösebb helyzetbe hozza hozzánk képest.
egyvandor
@cs.n.: Ha úgy ugatnak bele a belügyeinkbe hogy az a Gorbán rezsimnek jó az nem probléma a nertársaknak. Mint ahogy Gorbánnak nagyon jól jött Soros támogatása, vagy relatív jóléte ellenére az a támogatás amit csak egyesek kaphattak meg, de ő felvette mert az neki jár. Ma már nem jár. Gorbán egy sz'házi suttyó!!!
egyvandor
@kokopelli: Már Pakisztánban is jobb a helyztet.
"Felmentik hivatalából a pakisztáni miniszterelnököt, mert nem tudott elszámolni családja gazdagodásával"
Erre mondaná Gorbán hát hogy nézne az ki ha nálunk is meg lehetne akadályozni ilyen eszközökkel a *nemzeth (*fidesz-magyar szótár szükséges) fejlődését.
kokopelli
@human: (22:35)
...,régi 100 000- millpengőkben,amivel mi játszottunk anno? :--)
qxy
Terjeszkedik a cigány gyerek. ezt most találtam
Míg a luxemburgi hátterű Tállya Hotel Invest Kft. 1,2 milliárd forintért jutott hozzá a Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázshoz, addig a cég a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek már 3,65 milliárd forintért adta tovább.

Elképzelhető, hogy a Főügyészségnek is feltűnt az, amit a Heti Válasz írt meg először. A luxemburgi offshore-szálakkal is átszőtt ingatlanügylet mögött feltűnik Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársa.
A Tállya Hotel Invest Kft. a luxemburgi Kagemi AG tulajdona volt, amely társaság a WHB-csoporthoz is kötődik. Vagyis ahhoz a csoporthoz, amelyben Tiborcz István is tulajdonos volt, illetve amelynek az ő bizalmasa, Paár Attila jelenleg is tulajdonos-vezetője.
verőce21
Ismét retteghet a kormány… Nincs is nemesebb és izgalmasabb dolog, mint Juhász Péterrel tölteni a nemzeti ünnepet
magyaridok.hu/ahelyzet/vadakat-terelo-juhasz-2009557/
qxy
Nem értem nincs egy tökös Magyar akinek van olyan valamije amire távcsövet lehet szerelni és pl. Tusnádon messzír ől " figyelné ezt a csaló gazembert? ha van kedve meg " kattingattthatna is egy kettőt.
babp1982
Na mindegy ,ha a felcsúti roma győz én megyek,már szóltam a gyerekeknek,ha van meló akármi én már itt sem vagyok! Jobb idegenben mosogatni takarítani bármit csinálni mint itt ezt a birka népet látni az én hátamon többet nem vágnak fáét az biztos! Majd haza jövők látogatóba nyáron télenb meg spanyol,vagy Hawai,esetleg a gyerekekkel Costarikára,mert beleszerettek nekik a téli programjuk COSTARICA,hátha én is beleszeretek:-))))
CsipkeRózsa
"Orbán újabb kétharmadáért buzdítja szavazásra a romániai magyarokat az RMDSZ"

Az RMDSZ-en keresztül osztják a mi pénzünk egy részét, érdeke, hogy Orbán maradjon.
1magyar
@quadrocopter: Ahelyett, hogy a muszlimokat telepítené be és adna nekik magyar állampolgárságot - mi??:(
peterkelemen
@1magyar: Muszlimoknak is magyar állampolgárságot, de ne zavarjon. Ráadásul Budapesten kiárusítottak gazdagabb muszlimoknak épületeket, amik most már hotelek és egyebek lettek.
peterkelemen
@1magyar: Ennyire naiv hogyan lehetsz, hogy elhiszed Orbánnak azt, hogy megakar védeni a muszlimoktól??? Hány éves vagy te??? :D Röhej.
kukac50
Orbán tegye láthatóvá mindenki számára mennyi pénzt költ a határon túli Magyarokra!
Mennyi nyugdíjat fizet Nekik? Miért nem nézi annyiba a külföldön dolgozó Magyarokat mint a határon túli Magyarokat ? Akiknek lehet levélben szavazni! A Magyarországon született fiatalok nem érnek annyit mint a határon túliak? Simicska jól mondta G...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.