Az amerikai szenátusban péntek hajnalban ismét leszavazták az előző elnök, Barack Obama nevéhez fűződő egészségbiztosítási törvény egyes részeinek visszavonásáról szóló javaslatot.

Harmadik alkalommal voksoltak a szenátorok, hogy megpróbálják visszavonni az Obamacare-nek nevezett törvényt. Ezúttal azonban nem a teljes visszavonásról voksoltak, azt már egy nappal korábban leszavazták, hanem csak a törvény egyes részeinek megsemmisítéséről. A péntek hajnalig tartó szavazáson azonban ez a kísérlet is elbukott. Három republikánus szenátor, köztük John McCain arizonai politikus, csatlakozott a visszavonástól elzárkózó demokratákhoz, így a javaslatot 51:49 arányban leszavazták.

Ismét leszavazta az amerikai szenátus az Obamacare-t

(Fotó: PAUL J. RICHARDS / AFP)

Az első kommentárok Donald Trump elnök és a Republikánus Párt megalázó vereségének minősítették a szavazás eredményét, hiszen mind az elnök, mind a republikánus politikusok fő választási ígérete a hivatalosan megfizethető ellátásról szóló törvénynek nevezett Obamacare visszavonása és új egészségbiztosítási törvény elfogadása volt, ám két nappal korábban a szenátus azt a változatot is elutasította.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
trump egymas utan hozza a halvaszuletett otleteit... Azt sajnos vegig tudta csinalni, hogy kilepett a nemzetkozi globalis felmelegedessel foglalkozo tanacsbol, igy mar semmi akadalya nincs naluk a levegoszennyezesnek, CO2 kibocsajtas nagysaganak, mert nem kell tartani semmilyen retorziotol sem.
Anelkul akarta eltorolni az Obamacare-t, hogy kidolgozott volna helyette valamilyen mas, hasonlo rendszert, amivel tobb mint 10 millio amerikai juthatna orvosi ellatashoz.
Tegnap bejelentette, hogy el kell hagyniuk a transgender katonaknak az amerikai hadsereget, 16 ezer emberrol van szo, akik tulnyomo tobbsege eppen a harci zonakban van. Mivel a katonak megszolaltak a sajat erdekukben, igy nehany ora mulva kiderult, hogy addig maradhatnak a hadseregben, mig trump ki nem dolgozza, hogyan is kepzelte el ezt a baromsagot...
Megint a keze jart gyorsabban, mint ahogy atgondolta volna a tettenek a sulyat, kovetkezmenyet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Basic knowledge, hogy Amerikaban 2 x 4 evnel senki sem maradhat az elnoki szekben...
Csaxolok, hogy senkinek a laba alatt nem egett a talaj...
karma1
@3dwhite: Ja, mivel semmi koze a tartalomhoz, hihi,...:o)))
karma1
@3dwhite: Vegulis a cim jo, csak a cikk elso mondata nem... De asszem, ez nem sok embernel veri ki a biztositekot...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.