Bemutatta az észak-koreai állami televízió azt a felvételt, amelyen az egy nappal korábban felbocsátott, Hvaszon-14-es típusú interkontinentális rakétája látható.

A sötétedéskor készült képeket  az orosz RT is bemutatta. A felvételen az látható, ahogy a rakétát a kísérlet helyszínére szállítják, akárcsak a rakéta felbocsátása, amelyet több szögből is megmutattak. És felbukkan a helyszínen az ország vezetője, Kim Dzsong Un is.

A KCNA phenjani hírügynökség jelentésében kiemelte, hogy a rakéta 998 kilométert tett meg, repülésének legnagyobb magassága pedig 3725 kilométer volt. Az észak-koreaiak szerint egy ilyen rakétával az Egyesült Államok egész területét elérhetik.

A mostani rakéta Japán partjaitól keletre csapódott a tengerbe, feltehetően a kizárólagos gazdasági övezetben.

A július 4-én felbocsátott észak-koreai rakétához képest a mostani ezer kilométerrel magasabbra jutott, a levegőben tartózkodása pedig öt perccel meghosszabbodott.

Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint ugyanakkor a rakéta 681 kilométeres magasságba jutott el és 732 kilométeres távolságot tett meg, majd a Japán-tenger középső részén csapódott a vízbe. Ezek a jellemzők egy közepes hatótávolságú rakétának felelnek meg.

(hvg.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."repülésének legnagyobb magassága pedig 3725 kilométer volt."...

3725 kilométer magasra fellőni egy rakétát, az már valami...a NASA mind a tíz ujját megnyalná, ha ezt tudná
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Kedves szélestenyerű Fejenagy (koma), avagy "a helység kalapácsa"..
mi, a mikronnál is mikronabb apró emberek ha a végtelent nem is tudjuk mérni(sem megérteni), de azt tudjuk mennyi 3725 kilométer...ráadásul a Földi gravitációval szemben..

picinyt sokalljuk néhányan...na persze olyanok, akik nem tudnak szárnyalni, csak úgy szerényen földhözragadtak...

üdv.
sokanvagyunk
Tucatnyi országnak van - már jó ideje - interkontinentális fegyverarzenálja. Gondolom, soha nem kísérletezett egyik sem, mindegyiknek csak úgy az ölébe hullott, a békesség jegyében.
Egyébként az USA ez év július 23-án Alaszkában hajtott végre újabb rakétakísérletet, persze védekezés okán... - mert ők olyan védekezős típusúak.
wagabund
@sokanvagyunk: ez jóóóó... nálad a pont!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.