Egy fekete fiatal halála miatt tartott tüntetés fajult zavargássá Londonban péntek kora este, a rendbontás résztvevői barikádokat emeltek. 

Zavargásba torkollott egy péntek kora este megtartott tüntetés London Dalston negyedében, mintegy 4 mérföldnyire a belvárostól. 

A tüntetést egy fekete fiatal, a 20 éves Rashan Charles halála miatt tartották, aki július 22-én a rendőrök elől menekült, ám, mikor a hatóság emberei egy boltnál leteperték, akkor rosszul lett, majd a kórházba szállítását követően eddig ismeretlen okból meghalt. 

A Guardian cikke szerint a tüntetés a bolt előtt kezdődött, majd többen kukákból, matracokból és más tárgyakból barikádot eszkábáltak (a matracokat felgyújtották, hogy a füst is nehezítse a rendőrök dolgát), majd a kiérkező rohamrendőröket kövekkel és üvegekkel dobálták meg.

Kisebb zavargás volt Londonban a belvárostól nem messze

Fotó: MTI/AP/PA/Lauren Hurley

A Kingston Road üzletei közül sokaknak betörték az ablakait, az éttermek egy része azzal védekezett, hogy leengedték a vasrácsokat és a vendégeiket nem engedték ki az utcára. 

A barikádok egy részét egy teherautó nyitotta szét, amiért a tüntetők egy része a járműre mászott és megpróbálta betörni az ablakait. 

Egy másik felvételen jól látszik, ahogy a rendőröket dobálják a zavargás résztvevői:

Egy sérült rendőrautó:

A Guardian cikke szerint a független rendészeti bizottság vizsgálatot indított az elhunyt fiatal ügyében, a Charles-család pedig a napokban már kiadott egy közleményt, amelyben megköszönték a támogatást, de arra is felhívták a figyelmet, hogy az erőszakos cselekedetek nem tesznek jót az ügy kivizsgálásának.

Kisebb zavargás volt Londonban a belvárostól nem messze

Fotó: MTI/AP/PA/Lauren Hurley

A Metropolitan Police közleménye szerint a zavargásban egy rendőr a szemén sérült meg, egy biciklist pedig lerángattak a zavargásban résztvevők a kerékpárjáról, és megtámadták, mikor keresztül akart hajtani a tüntetésen. Több parkoló autóban is kár esett. Egy 17 éves fiatalt súlyos testi sértés gyanújával letartóztattak és őrizetbe vettek. 

A MetPolice közleménye szerint ugyanakkor a zavargás a tüntetéstől függetlenül alakult ki.

 (Címlapi kép: Fotó: MTI/AP/PA/Lauren Hurley)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Agyon kérne verjék az egész bagázst ...nekik kellett migráncs
Pálinkás Pál
A kamionnal csak az a baj hogy lassan megy...és nem tapossa el a sok afrikai férget!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.