A 93 éves Vágó István családlátogatáson volt a kanadai Torontóban, amikor egy üzletben kissé rosszul lett. Az idős bácsi a hasát fájlalva térdre esett, de állítja: nem volt semmi komoly baja, csak vécére kellett mennie.

A jelenetet látta egy ápolóként dolgozó vásárló, aki annak ellenére kihívta a mentőket, hogy Vágó fia és menye is mondta neki, hogy az idős férfinak csak vízre és pihenésre van szüksége. A mentősök az ellenkezés dacára hordágyra rakták, majd egy 3 kilométerre található kórházba vitték, azután is, hogy a vérnyomását rendben találták.

Perel a 93 éves magyar bácsi, akit százezrekkel húzott le a kanadai egészségügy

A kórházba az orvosok közölték, hogy szeretnének rajta elvégezni néhány vizsgálatot. Vágó ezt nem akarta, és családtagjaival el is akarta hagyni a kórházat. Ahol azonban közölték velük, hogy előbb ki kéne egyenlíteni ellátásának költségeit. A mentőutat, és az orvosi költségeket tartalmazó számla végösszege 920 kanadai dollár lett, azaz nagyjából 190 ezer forint.

A család közölte a CBC-vel, hogy nem hajlandóak kifizetni az összeget, és jogi útra terelték az ügyet. Egy orvosi jogi szakértő a televíziónak elmondta: nagyon úgy tűnik, hogy a mentősök megsértették a férfi jogát arra, hogy visszautasíthassa a kezelést. A kanadai televízió cikke szerint Vágónak volt „országon kívül kötött egészségügyi biztosítása”, de a biztosító nem hajlandó állni a számlát, mert kórházba szállítása orvosilag nem volt indokolt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
Örüljenek neki hogy a mentősök nem vették félvállról a 93 éves papi rosszullétét. Ha meg valami baja lett volna az öregnek akkor meg azért rinyálnának.
levarosbukta
Örüljenek neki hogy a mentősök nem vették félvállról a 93 éves papi rosszullétét. Ha meg valami baja lett volna az öregnek akkor meg azért rinyálnának.
wagabund
Mindenki tette a dolgát. Ennek bizony örülni kellene. Itt a Népszinház utcában (vagy akárhol a nagyfaluban) valószínű mindenki leszarta volna az öreg "alkeszt", és továbbmegy...

ja, hogy Kanadában más a fizetési morál? hát kérem az más világ..
ugye hogy itt sokkal jobb?

naugye.
troll6
A biztosító azért van hogy fizessen! Ha nem köt valaki, a költség őt terheli!
Eladott Ország
Vigasztaljon mindenkit a tudat, hogy azért van pár gázszerelő, műkörmös és politikus, aki
generációkra előre bebiztosította a család anyagi jólétét. Nem a mi családunkét, hanem a
sajátját. Nekünk marad hamarosan a nagy-nagy csodálkozás. Meg a szabadságharc. A többi meg nem biztosítási esemény.
abigail
Még jó, hogy nem röntgenezték agyon mint itthon a Honvéd sürgősségin. Ha hasfájás akkor 3 hasi röntgen + 2 mellkas röntgen a minimum rutin. Akkor is ha napokkal előtte volt tüdő CT. A rutin az rutin.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.