Az Egyesült Államok és Dél-Korea számára Észak-Korea "fenyegető veszélyt" jelent – áll a Fehér Ház vasárnap esti közleményében, amelyet Donald Trump amerikai és Mun Dzse In dél-koreai elnök telefonos megbeszélése után adtak ki.

A közlemény szerint a két elnök megállapította: az Észak-Korea jelentette közvetlen veszély "komoly és növekvő mértékű" nemcsak az Egyesült Államokra és Dél-Koreára, hanem Japánra és az egész világra nézve is.

Trump és Mun a megbeszélésen ígéretet tett arra, hogy alkalmazza az Észak-Korea ellen hozott valamennyi határozatot, egyúttal felszólította a nemzetközi közösséget ugyanerre.

AZ ENSZ Biztonsági Tanácsának 15 tagállama szombaton egyhangúlag hozott újabb büntetőintézkedéseket, amelyeket ha betartanak, az ázsiai kommunista állam évi egymilliárd dollárnyi jövedelemtől eshet el. Az intézkedéscsomag ugyanis a többi között exporttilalmat rendel el Észak-Korea legfontosabb jövedelemtermelő termékeire, köztük a vasércre, az ólomércre, a szénre és a halászati termékekre.

Az újabb – 2006 óta a nyolcadik – szankciócsomagot az Egyesült Államok kezdeményezésére hozták. A CBS rádió vasárnapi kommentárja Trump "egyértelmű külpolitikai sikerének" minősítette, hogy Washingtonnak sikerült megnyernie hozzá Oroszország és Kína támogatását is.

(MTI)

címlapkép: Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Hát nem tudom...ha Kína tényleg leveszi védő kezét a kis dagadtról...akkor nagyon hamar elsöprik.Mondjuk nem lenne kár érte...ahogy a mi vitykánkért sem...
cikicakk55
Jó is lenne már azt a foyatékos óriás csecsemőt likvidálni. Egyszerűen nem tudom megérteni miért istenítik azt a debil előembert. Igaz,hogy a Németek meg a törpe piktornak estek hasra. Most meg már mi is beálltunk a MIÉRT? csoportba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.