A támadót sikerült élve elfogni.

Hat katona sebesült meg Párizsban, miután egy autó átgázolt rajtuk, hármuk állapota súlyos, de nem életveszélyes. A támadót némi lövöldözés után sikerült elfogni, ennek során mind ő, mind egy rendőr megsérült. Utóbbit egy megpattant lövedék sebesítette meg – írja az Index.

A támadás Párizs Levallois-Perret nevü külső észak-nyugati negyedében történt. A katonák itt az Opération Sentinelle elnevezésű hadművelet keretén belül teljesítettek szolgálatot: ez a 2015-ös Bataclan-terrortámadás óta van érvényben. A hadműveletet épp azért bírálják sokan, mert szerintük a katonák könnyen válnak a támadók prédájává.

A támadó valószínüleg nem véletlenül itt csapott le, a Reuters szerint ezen a környéken található az OS belföldi terrorellenes alakulatának központja.

Az eset szemtanúja volt Patrick Balkany, Levallois-Perret polgármestere, aki szerint a gázoló egy sötét színű BMW-t vezetett, és egyértelműen szándékosan hajtott a katonák közé.

A katonák a városháza mellett voltak szolgálatban, és amikor elhagyták a barakkot, egy addig várakozó autó hirtelen menetbe kapcsolt és közéjük hajtott. Szemtanúk szerint a sofőrön kívül nem ült más az autóban. Úgy vélik, csak azért nem lett súlyosabb következménye a gázolásnak, mert a tér adottságai nem tették lehetővé, hogy az autó jobban felgyorsuljon.

A francia hatóságok a Sky Newsnak megerősítették, hogy őrizetbe vettek egy 37 éves férfit, akit ezt megelőzően egy tűzpárbaj során meglőttek. 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
@36: Még egyszer elolvastam, de a gázoló származására egyetlen szót sem találtam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
36
Ez milyen groteszk. Prémium német autó márkával, BMW, a muszlim, elgázolja a francia katonát, Európában...
Manhattan
@36: Még egyszer elolvastam, de a gázoló származására egyetlen szót sem találtam.
quadrocopter
@Manhattan: Az 1 biteseknek és nano biteseknek nem számít, mint ahogyan az sem, hogy többszázezer muszlim él az unióban, minden gond és probléma nélkül!
36
@Manhattan: Na, de kérlek. Francia hazafi-aki olyan büszke a köztársaság vívmányaira. Szabad, testvér és még állítólag egyenlő is mindenkivel-és még büszke is a haza katonáira, hogy tenne ilyet.
Peller Anikó
@Manhattan: algériai a szar, hogy rohadott volna meg a sivatagban a hretén papjai között. Meg az is aki puszilgatja őket.
Manhattan
@Peller Anikó: Tegnap még semmit nem tudhattunk róla!
quadrocopter
@Peller Anikó: Tudod a franciák ott szopták be, hogy Algéria ( és van még pár ország ) francia gyarmat volt, ezért abban a cipőben csoszognak, amelyikben a britek és a németek is, melyeknek tekintélyes gyarmatbirodalmuk volt.
Peller Anikó
@quadrocopter: azért még nem kellett volna beengedni fél Afrikát. Régebben legalább viszonylag rendezett körülmények között jöttek. A fehérember meg a hatvan-hetven év békeidő alatt teljesen elhülyült és még a saját elemi érdekeit sem képes felismerni.
quadrocopter
@Peller Anikó: Régebben nem volt ennyire katasztrofális az arab világ politikai, gazdasági helyzete, nem volt ennyi belháború, nem volt isis, abban valóban hülyék a franciák - britek, németek - hogy válogatás nélkül, vagy gyatra válogatással kezelik a helyzetet, amely akkora veszéllyel jár felénk, hogy amelyik terrorista bejutott az unóba, az bejuthat Magyarországra is és a kerítés ebben a tárgyban nulla, mert csak a csóróbbját fogja vissza, de az elszántat nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.