Nem ijedtek meg, hanem inkább körbelőnék Guamot. Kinevette az észak-koreai vezetés Donald Trump amerikai elnök fenyegetőzését, miszerint "sosem látott tűzvihart" kapnak a nyakukba, ha nem állnak le a rakéta- és atomprogrammal. Meghátrálás helyett Phenjan közölte, hogy éles helyzetben először Guam szigetére fognak nukleáris csapást mérni. A sziget amerikai birtok, és a térség legfontosabb haditengerészeti támaszpontja és légibázisa. A kommunista rezsim bizonyítani kívánja, hogy nem a levegőbe beszél. A demonstrációhoz négy Hwasong-1-es rakétát használnának - robbanófej nélkül -, amelyek előbb átrepülnek Japán felett, majd Guamtól 30-40 kilométerre, nemzetközi vizekbe csapódnának be. Ezzel elég hitelesen jeleznék, hogy szükség esetén valóban le tudnak csapni az amerikai bázisra. A terv bemutatása annyiban szokatlan, hogy Észak-Korea korábban általános fenyegetőzésekkel dobálózott, ilyen konkrétan még nem vett célkeresztbe ellenséges célpontokat.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Csak nehogy ráijesszenek a truppra a lövöldözéssel, mert ijedtükben szétlövik a seggedet, hülye dagadt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@wagabund: szerintem a trump van olyan zakkant, hogy tűzparancsot adna de a Japcsalik sem néznének a semmibe ha rakétákat látnának közeledni.

Az igaz, hogy 10-15 atomtöltettel nagy kárt lehetne okozni, de attól tartok, hogy a lézeres Boeing már ott cirkál a Japán partok előtt.

Arról nembeszélve, hogy az amcsiknak van 8 000.

Ez a felkopaszra nyírt disznó kezd hasonlítani a mienkre, az is csak a saját sanyargatott népének bizonyít a nagyotmondásaival. De hogy is van ez, addig játszik a korsó a tűzzel amíg el nem törik.
wagabund
@Peller Anikó: na igen...sajnos a filmekben látott amerikai hőstettek, univerzum megmentések, meg mindenféle országotfoglaló rambók nagyon nem a valóság.

Ahogy simán elbaszták oszama akciót, bár megúszták(amit tudunk), úgy lehet, hogy ezt a kiskövéret sem tudják megszorongatni(ahogy az afgánokat sem)

más a fehérházból hallgatni a jelentéseket, és más ott bújkálni valahol a koreai erdőben az alkalomra várni...
...nagyon más...
silber13
@durbincs: Kuss! Hogy meglegyen a szokásos!
Peller Anikó
@wagabund: igen, így van, de szerintem néhány cirkálórakétát megérne a pöckös. Manapság már be lehet lőni az ablakon Arizonából vagy egy hadihajóról, észre sem vennék csak amikor kopog. Mindenesetre az elhárítást igencsak élesíteni kell a kardcsörtető malacképű miatt.

A trump nem fog annyit cicózni a civil áldozatok miatt. Hát nem tudom sikerült e normális tanácsadókat elegálnia, de a végtelenségig nem lehet halogatni a tereprendezést mert a kisdisznó egyre erősebb lesz.
Pálinkás Pál
@wagabund: tudod mi volt nagyon más...hogy Hogy Osamánál a néger maki volt az elnök,aki aggódott a civilekért..nos Trumplit ez a kérdés nem izgatja...,porrá zúzza Észak Koreát,és szarik a civil áldozatokra!!! Nos barátocskám,ezért más most a helyzet!!!
wagabund
@Pálinkás Pál: ajaj..belátom félreérthetően fogalmaztam...na, majd legközelebb pontosabban fogalmazok barátocskám..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.