Nem mi mondtuk, hanem az egyik evangéliumi keresztény tanácsadója. És az sokkal rosszabb.

Donald Trump egyik evangéliumi keresztény tanácsadója kijelentette, hogy "Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához" – számolt be róla az MTI.

Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN keresztény televíziónak adott csütörtöki nyilatkozatában bibliai idézetekre hivatkozva fejtette ki Donald Trumpot támogató álláspontját.

A dallasi lelkipásztor szerint a vezetőknek "minden hatalom megadatik ahhoz, hogy bármilyen eszközt – akár háborút is – bevessenek a gonosz megfékezésére". Robert Jeffres ezt úgy értelmezte, hogy "Isten felhatalmazást adott Donald Trumpnak Kim Dzsong Un eltávolítására".

Nyilatkozatában a lelkipásztor hangsúlyozta azt is, hogy "szívet melengetőnek" tartja az elnök politikai elemzők által erőteljesnek és harciasnak ítélt mondatait Észak-Koreáról, mert ezekkel a korábbi, szerinte "birka kormányzatokkal" ellentétben Trump jelezte, hogy az Egyesült Államok nem tűri az amerikai népnek címzett fenyegetéseket. Az amerikai elnök keddi sajtóértekezletén ugyanis azt üzente az észak-koreai diktátornak, hogy a "tűzzel játszik", amennyiben továbbra is fenyegetődzik, és nem hagy fel nukleáris programjával. Trump szó szerint "tüzet és haragot" ígért Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek.

A dallasi lelkipásztor a The Washington Post című napilapnak szerdán nyilatkozva még ennél is tovább ment: leszögezte, hogy a kormányzatnak, mivel a gonosz ellen harcol, felhatalmazása van bármire, még Kim Dzsong Un meggyilkolására is. Robert Jeffrest úgy tartják számon az Egyesült Államokban, mint aki nem mentes az ellentmondásos nyilatkozatoktól, állásfoglalásoktól. Januárban például, Donald Trump elnöki beiktatásának reggelén a washingtoni Szent János episzkopális templomban tartott prédikációjában – a The Washington Post tudósítása szerint – arról beszélt: "Isten azt az útbaigazítást adta Nehémiásnak, építsen falat Jeruzsálem körül, hogy megvédje polgárait az ellenséges támadásoktól. Láthatják, Isten nem ellenzi falak építését".

Mindez leginkább azért aggasztó, mert az evangéliumi keresztények tábora mintegy 50 millió tagot számlál az Egyesült Államokban, és politikai befolyásuk óriási. Donald Trump környezetében az evangéliumi keresztények tanácsadó testületet hoztak létre, és heti bibliaórákat tartanak a Fehér Házban, több kormánytag és az elnök részvételével.

Címlapfotó: Pixabay / ParentRap CC0

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Syntax Error
"Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához"

Melyik "egyház"-féle Istenéről van itt szó?! Kb. 4762 van bejegyezve...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Nemodabuda azért... Ha bevet Trump atomot, akkor abból kap jó adagot Kína is, Dél-Korea is, és széljárástól függően legalábbis még Japán is... Mivel annyira nem nagy ország azért Észak-Korea, hogy az atomfelhő határokon belül maradjon... Namost kérdés az, hogy megér-e még vagy 20 éven át, több tízezer sugárzás miatt meghaló, ázsiai szomszédos országbeli embert (és ez a jobb eset, rosszabb esetben az atomfelhő ki tudja merre vándorol majd)... és most csak egy atomcsapásról beszélek... ha több lenne, é-koreai városok ellen, akkor ez a dilemma hatványozódna... Igen sanszos hogy jönne a pont és a határ, amikor Kína pl bepöccenne, aztán esetleg Japán is, meg Dél-Korea, látván hogy hullanak mint a legyek a polgárai... (Indiát, Pakisztánt, Iránt nem is említem, tié. atomhatalom mind és annyira nem USA rajongók, ha ők is kapnak jó nagy nyelést az atomfelhőből, nem biztos hogy bávatag vigyorral tétlenül viselik) és esetleg urambocsá egy gyönyörű Harmadik világháború kerekedne ki ebből... Tehát ma már atommal játszani nem igazán bölcs dolog... Inkább egy totális villámháború lenne célszerű.. USA odafókuszálná igen jelentős hagyományos ( nem atom) arzenálját... rombolók, néhány hordozó, néhány száz vadászgép... néhány tucat tengeralattjáró, néhány tízezer gyalogos, megindulnának közös fókuszált offenzivára... Szerintem sacc per kábé fél nap alatt el is érnék Phenjant... Mert É-korea pofája nagy, a kutya ugat nagyon, de ugyebár az általában nem harap, és Phenjan meg nyilvánvaló hogy nagyon gyengén harap, az országnak az élelmezés és alapellátás is probléma, a népe tizedelődik, annyira nagy a nyomor, hol lenne már pénz és apparátus egy ütőképes hadseregre, aminek USA ellen van esélye.. és nem csak USA-ról van itt szó, hiszen nyilván a nyugati hatalmak egyikének sem tetszik ez az őrült bolsevik rezsim, tehát USA ha netán eszkalálódik a dolog, maga mögött tudhat, Natot-t, Enszt- Eu-t, Japcsikat stb... talán Kína és az oroszok is észre térnek és a jó oldalon szállnak be...
karma1
@Nessy: Es lehet, hogy pontosan ezt az idiota szektavezert oli meg legeloszor az atomfelho...Le lehet birkazni az elozo vezetoket, de pont nekik koszonheti ez a f@szkalap trumpli, hogy meg el es hogy sikeresen kerulhette el az adofizetest a cegbirodalma...
Hat agyat nem sokat adott neki a Joisten...:o(((
Yoda69
@Szeparepa2: Lehet hydrogen bombat es vegyi fegyvereket hasznalni. A cel Kim jong torlese, nem pedig mass destruction.
Syntax Error
"Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához"

Melyik "egyház"-féle Istenéről van itt szó?! Kb. 4762 van bejegyezve...
Szeparepa2
@Yoda69: A hidrogénbomba is atombomba, méghozzá igen combos, lehet nincs akkora sugárzás, de azért van, mint a másikféléknél (nem tudom, nem vagyok atombomba szakértő), de nyilvánazért annál is kell legyen, de a nagyobb baj, hogy egy hidrogénbomba, még a legkisebb is, igen nagy körzetben pusztít igen keményen... ergo lehet hogy pont fejbe találják vele ezt a hájfejű barmot, de körülötte még több tízezer vagy százezer ártaltan is meghalni... hiszen a hidrogénbomba, abból a legkisebb is tömegpusztító fegyver, ha jól tévedek, nagy hatókörben tökéletesen töröl mindent... Hagyományos háborút szabad Ékorea ellen csakis kezdeni, értelmetlen butaság atommal foglalkozni, sőt ha atomot használ megelőző csapásra Trump, ő válik emberiségellenes bűnözővé azzal... simán meg tudják oldani hagyományos hadviseléssel röhögve...
Yoda69
@Szeparepa2: Hidrogen bombanal nincs utolagos sugarzas es atomfelho.
Lehet kisebbet is levonni, AMI mondjuk 500 meteres radiuszban pusztit. Persze elkerulhetetlen hogy a diktatoron kivul masok be haljanak meg, de a cel a totalis atomhaboru elkerulese.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél