Felfüggeszti mentőakcióit az Orvosok Határok Nélkül szervezet a Földközi tengeren. Azért függesztjük fel tevékenységünket, mert az a benyomásunk, hogy komolyan kell venni a líbiai parti őrség fenyegető magatartását (...), és nem tehetjük ki semmilyen veszélynek munkatársainkat - magyarázta Loris de Filippi, az Orvosok Határok Nélkül (MSF) olaszországi vezetője a mentőakciók leállítását a Reuters hírügynükségnek.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Equus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@quadrocopter: Igazad van ezeknek a számoknak nem néztem utána! Szégyen egy volt statisztikustól. Kérek engedélyt meghunyászkodni. :-))
Na, megyek, találtam egy nagyon jó Agatha Cristi könyvet. Mr. Qvin. a címe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
szemét olaszok... elzártak egy pénzcsapot az önfeláldozó orvosok elől... ajjaj!
quadrocopter
@Equus: Elolvastad a hvg-s cikket? Mintha másról szólna!
Nessy
Az Orvosok Határok Nélkül pl. az a szervezet, amelyik megállította az ebola járványt nem régiben. Az ellen nem elég ám a kerítés, meg a plakátok!
Nessy
@quadrocopter: Nem valószinű, mint ahogy a szervezetről sincs fogalma!
Equus
@quadrocopter: vhogy nem óhajtják a szabad vadászat ellenőrzését. Miért is?
Equus
@Nessy: valóban... csak egy kalandos megélhetési formát látok benne. Nem kell az otthoni keserves, folytonos szakmai képzéssel járó, kitartást és szorgalmat igénylő meló, ezért megyek a vadak közé és félgőzzel többet keresek, mint az otthoniak. Az én földhözragadt látásmódom ezt sugallja. De készen állok új infók fogadására. Javíts, ha tévedek vmiben.
Nessy
@durbincs: Az ebola teljesen más vidéken tombolt! Kéretik a propaganda kiadványokon kívűl is tájékozódni.
Sírni ráérsz akkor, ha oltóanyag hiány miatt a családban egy gyermek megbetegszik idehaza. Vagy valakinek az élete attól függ, van e pénze a privát vizsgálatokra.
Nessy
@Equus: Javítalak! Ezek az orvosok a nemzetközi segélyszervezetek mellett dolgoznak, naponta sokszor 16-18 órát, önkéntesként. Fizetik az utazásukat, és az ellátásukat. A gyógyszereket, oltóanyagokat, egyéb eszközöket szintén adakozásokból gyűjtik. Magyarország is támogatja gyógyszerrel, víztisztitó berendezéssel, kötszerrel stb. a szervezetet.
Egyiptomban sok ember, különösen gyermek ,kapja vissza a szeme világát egy egyszerű beavatkozással ezeknek az orvosoknak köszönhetően.
quadrocopter
@Equus: és miből következtetted ki, hogy "valahogy nem akarják a szabd vadászat ellenőrzését"?

"Az olasz kormány azért dolgozta ki a kódexet, mert úgy véli, hogy a segélyszervezetek akarva-akaratlanul az embercsempészek tevékenységét segítik.

Ezt még egyszer: "mert úgy véli, hogy a segélyszervezetek akarva-akaratlanul az embercsempészek tevékenységét segítik." Tehát "úgy véli" !
Nessy
Azt hiszem, nem mindenki tudja, hogy mit fed az "önkéntes" szó.
Önkéntes az, aki anyagi ellenszolgáltatás nélkül segít.
Pl. egy kórházi önkéntes sok mindenben tud segíteni, de ezért pénzt nem kap, sőt a betegtől sem fogadhat el semmit. Ugyanúgy be van osztva időre, vonatkoznak rá a kórházi szabályok, a titoktartás, és felelősséggel tartozik a rábizott feladattal kapcsolatban.
Nessy
@durbincs: Felesleges kötözködésnek nincs értelme!
Még annyit, hogy betegeket gyógyítanak, nem pénz osztanak!
quadrocopter
@Nessy: Á, ehhez már túl buta a csávó!
Equus
@Nessy::"Ezek az orvosok a nemzetközi segélyszervezetek mellett dolgoznak, naponta sokszor 16-18 órát, önkéntesként. Fizetik az utazásukat, és az ellátásukat"
Ne nevettes! Miből? Ez még Schweitzernek sem ment. Vagy az összes határok nélküli időnként hazamegy és orgonát javít meg koncerteket ad?
Nessy
@quadrocopter: reménykedek, hogy nem buta, csak nem ismeri amiről szó van.
Néha azt hiszem, hogy van értelme elmondani valamiről a tényeket.
Úgy kell nekem.
quadrocopter
@Equus: Utána nézhettél volna, de nem tetted!

" A szervezetnek a kormányoktól való függetlenségét az szavatolja, hogy éves költségvetésének kb. 80%-a magánadományokból, az Egyesült Nemzetek Szervezetének különféle testületeitől és egyéb nemzetközi intézményektől származik és csupán 20%-a fedeződik állami, illetve gazdasági pénzekből." (wiki)
Equus
@quadrocopter: tudod nyilván, h egy kormány az őt választók érdekeit képviseli (kivéve Mo-t), ezért megtesz mindent, amit jónak lát a polgárai érdekében. Az olasz kormány úgy látta jónak, h hoz egy intézkedést a polgárai érdekében. Két dolog lehet ezek után. Egyik a kívül álló elfogadja és mehet a műsor. Másik: nem fogadja el, akkor viszont ő mehet a picsába és a saját faszával jotsszon, ne másokéval.
A hatalmas önfeláldozásukban meg egy percig sem hiszek. Jól cseng majd egy pályázatban, h tagja voltam ennek a szervezetnek... ja... és közben miből is éltem meg? Mert ugye azért vmit enni mégis kell és vécépapír is kellene...
quadrocopter
@Nessy: Ne add fel, a vitapartnered nem nézett utána semminek, sajnos te sem! Feljebb van a válasz a 21:54-ben.
quadrocopter
@Equus: Nem értetted meg, hogy elsősorban nem az olasz kormány a gond, hanem a líbiai partiőrség, másodsorban gond az olasz kormány, amelyik " úgy véli"(?) hogy...valami vagy tény, vagy "alternatív igazság" ! Vélelmekre nem szokás intézkedéseket foganatosítani!
quadrocopter
@Equus: Az a magánügyed, hogy miben hiszel és miben nem, betettem az anyagi forrásaikat!
quadrocopter
@durbincs: Ma is nagyot buktál prmkó és nem tudsz lenyugodni, mi? Ez továbbra is így lesz, mert kellően buta vagy hozzá!
quadrocopter
@durbincs: Ma is nagyot buktál primkó és nem tudsz lenyugodni, mi? Ez továbbra is így lesz, mert kellően buta vagy hozzá!

Izgalmadban sorban elhagyod a hollázást - primkó! Ennyire ideges vagy?
Nessy
@quadrocopter: Igazad van ezeknek a számoknak nem néztem utána! Szégyen egy volt statisztikustól. Kérek engedélyt meghunyászkodni. :-))
Na, megyek, találtam egy nagyon jó Agatha Cristi könyvet. Mr. Qvin. a címe.
Equus
@quadrocopter: nem szoktunk vitatkozni. Sok szempontból azonos véleményen vok Veled. A vélelmezéssel kapcsolatos álláspontot azonban most vitatnám. Nem gondolom, h aki alapos okkal gondolja, vélelmezi, h a ráemelt baseballütővel nyakon is fogják baszni, és ezt meg nem várva a szükséges ellenlépést megteszi, hülye lenne.
Természetesen ez egy sarkított hasonlat, de vajon miért is nem akarja elfogadni az orvosok szövetsége az olasz kormány feltételeit???
Itt nem működik a cherchez la femme elmélet itt sokkal inkább a pénzről van szó.
Így látom. Győzz meg az ellenkezőjéről, lécci.
Tiszeetlő híved:
Equus
quadrocopter
@durbincs: Jól jellemezted magad tudat alatt - primkó! Csak nem vetted észre, ami az agykapacitásod véges volta miatt nem is csoda!
quadrocopter
@Equus: Hol olvastál olyan hírt, hogy elkapták a segítőket, akik éppen átvették a hatalmas zsozsót az embercsempészetért?
Sehol! Vagy tedd ide!

" Győzz meg az ellenkezőjéről, lécci." - Betettem az anyagi forrásaikat, ez azért valamivel több, mint a megérzéseidre hagyatkozni!

Az olaszoknak az a gondjuk, hogy a segítők Olaszországban teszik partra a menekülteket, miközben a partiőrségük elnézi a segítségnyújtást, de maga ez ellen semmit nem tesz, mert nem akar embertelenségi színben mutatkozni!
Az egy oltári hazug, hamis beállítás, hogy a segítők nem akarják csónakjaikba engedni az olasz hatóság embereit, hisz ez nem felkérés kérdése, hanem hatósági határozott fellépésé!
Mikor kérdezték meg a partiőrök, hogy átléphetnek-e egy csónakba? Pontosan ez igazolja azt, hogy kerülni akarják az embertelenség látszatát!
Az pech, hogy az olasz partok közelebb vannak Líbiához, mint a spanyol.

Általában meg nem baj, ha van nézetkülönbség, nem vagyunk egyformák!
Peller Anikó
Brékó, brékó!

Menekültek tízezrei fulladnak a tengerbe naponta mert leállt a kedves menekültek mentése és Európába szállítása a Földközi tengeren !!!

Érzésem szerint volt olyan nap, hogy százezer sivatagi menekült fulladt emiatt a vízbe mert nem tudtak úszni és nem mentette őket lélekszakadva senki a líbiai partoknál.

Filantropák, mi lesz így a fekák millióival? Civil patkányok, hogy fogtok így elszámolni aaa...bevétellel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.