Egy szakértő szerint nem nagyobb az esély most egy háborúra Észak-koreával, mint korábban.

Matura Tamás külpolitikai szakértő szerint a korábbinál most sem nagyobb a háború esélye Észak-Koreával, Kim Dzsong Unnak pedig a minél további hatalmon maradás a célja.

A szakértő az M1 esti Híradójában azt mondta, a helyzet komolyságát erősíti, hogy sok szomszédos állam szerződésben áll egymással, és megvédik a partnert, ha azt támadás érné. Kínának is van egy ilyen szerződése Észak-Koreával, de Kína már kinyilatkozta, hogy ha Észak-Korea kezdeményezi a háborút, akkor semleges marad a konfliktusban.

Közölte továbbá: az amerikai védelmi hírszerző ügynökség szerint Észak-Korea 50-61 miniatürizált robbanófejjel is rendelkezhet, amelyek ballisztikus rakétákra szerelve elérhetik az Egyesült Államokat. Ugyanakkor Kim Dzsong Un nem "öngyilkosságra" készül, tudja, hogy elsöprő válaszcsapásra számíthat, neki viszont az a fontos, hogy minél tovább Észak-Korea uralkodója maradjon.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Háát igen, a kérdés csak az, mi számít kezdeményezésnek. Mert ha pl Japán fölé kilőne némi rakétát, akkor az már lehetne kezdeményezés, nyilván megpróbálnák leszedni. De akár csak egy tesztnek nevezett esemény is bajos lehet. Addig tesztelget a tetű amíg meg nem sül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.