Az 58 éves férfit érzéstelenítés nélkül műtötték, egy csövet először légcső helyett a nyelőcsövébe operáltak. A kórház igyekezett eltitkolni az esetet, az orvosra nyomást gyakoroltak, aki jelentette az ügyet a hatóságoknak.

2013. december 16-án fia találta meg a súlyos sérülésekkel a padlón fekvő 58 éves Gabriel Kralt. A 15 éves fiú tárcsázta a mentőket és Gabriel Kralt kórházba szállították. A tromsöi Észak-Norvég Egyetemi Klinika (UNN) orvosai a férfi kórházba érkezését követően nem sokkal azt közölték az aggódó családtagokkal, hogy a férfit már nem tudták megmenteni, olyan súlyosak voltak a sérülései. A Norvég Egészségügyi Hatóság most befejezett jelentéséből azonban kiderült, hogy Gabriel Kral a kórházba érkezése után még több mint egy órát életben volt és sorozatos, súlyos szakmai hibák vezethettek a halálához - írja a Magyar Nemzet egy norvég regionális lapra hivatkozva. 

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/marionbrun/cc0)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
" a beavatkozást végző orvos nem Karl légcsövébe vezette a szondát, hanem a nyelőcsőbe"
...és azt hogy csinálta ?
Csizmás Kond
@durbincs: ...a gégemetszésnél csak akkor lehet elérni a nyelőcsövet ha azt teljesen kettévágja...ilyent orvos nem csinál, még más se.
wagabund
tömszelence=tömítés célját szolgálja por, és vízmentes készülékeknél.
wagabund
@durbincs: jók az emlékeid, majdnem leírtad a szabvány szövegét...

de nem tömb, hanem csak töm. szelence(tömítő)... nem tömbházmester...
division
@durbincs: Vajon most hol vannak liberális barátaink akik a hazai egészségügyre panaszkodnak folyton?
GeoCravker
@division: Vezesd le kérlek szabatosan, hogy a magyar egészségügy mennyiben lesz jobb attól, hogy másutt is elkövetnek műhibákat?
Ülj le! Karó!
division
@GeoCravker: Te engem csak ne ültess le inkább sehova. Nekem még sosem volt gondom itthon az egészségüggyel, igaz főleg magánklinikákra járok meg viszem a családot ha nagyobb a baj, de alapellátás terén sem voltak még gondjaim hogy lekopogjam.
division
@durbincs: Vannak gondok mint a legtöbb helyen, ez nyilvánvaló, csak olyan is volt hogy a 80 éves nénike azon volt felháborodva hogy az orvos nem volt hajlandó végighallgatni a teljes élettörténetét miközben kint ültek vagy 50 - en. Egyébként elképesztő miket tudnak magánklinikákon is előadni egyes betegek.
GeoCravker
@division: Villásfarkú barátoddal ugyanaz a bajod. Az a fránya szemellenző és a kettős mérce. Minden farokcikkelyre jut belőle egy.
Ja, hogy magánklinika. S gondolom valahol Szabolcsban laksz ugye?
GeoCravker
@durbincs: Csak nem érzékenyen érintett, hogy tegnap az istennek sem sikerült tisztába tenned az origós csúsztatást. Most zsémbelődsz mindenen? A tükröt már sikerült lepucolnod? Akkor nézz bele, ha randa szájat akarsz látni. HAlszáj, ahloptika, halfarok. Nagy.
Csizmás Kond
@lópicigáspár: ..megtörténik az ilyesmi...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.