Európától kért segítséget az erdőtüzek megfékezéséhez Portugália, ahol több mint 3 ezer tűzoltó küzd a lángokkal és így sem győzik.

A júniusi tömegkatasztrófa – akkor több mint hatvanan vesztették életüket erdőtűz miatt – óta a hatóságok jóval gyorsabban ürítik ki a településeket és zárják le az utakat a tüzek fenyegette vidékeken.

3000 tűzoltó küzd a lángokkal Portugáliában

(A címoldali illusztráció forrása: PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP)

A portugál belügyminiszter szombat este fordult külföldi segítségért, többek között tűzoltó repülőgépekért, mert félő, hogy a kánikula és a fel-feltámadó szél miatt a lángok a következő napokban tovább terjednek, vagy további tüzek keletkeznek.

Szombaton 268 újabb tűzhöz riasztották őket, ez volt idén a napi rekord – írja az MTI. Az idén nyáron eddig már 140 ezer hektárnyi növényzet vált a lángok martalékává Portugáliában, több mint háromszor akkora területen pusztított tűz, mint az utóbbi tíz év átlagában. Az erdőtüzek különösen a gyorsan égő eukaliptuszerdőségeket fenyegetik. Ezekre épül az Európában igen jelentősnek számító portugál papíripar, a nagy kiterjedésű eukaliptusztelepítések azonban súlyos környezeti veszélyekkel járnak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
aZ ÖBKORMÁNYZATOKNAK KÖTELESSÉGE LENNE A TELEPÜLÉSIKEN NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI TŰZVÉDELMI RENDET-de semmi-itt az EU FELZÁRKÓZÁSI TÖBB EZER MILLIÁRDBÓL csak az orsos orbán mészáros familia meggazdagodására tellett!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.