Angela Merkel német kancellár a kampány alatt még nem akar azon gondolkodni, kivel lépne koalícióra a szeptember 24-ei szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások után. A német kormányfő a Phoenix közszolgálati televízió és a Deutschlandfunk közszolgálati rádiócsatorna közös politikai fórumán kijelentette, egyelőre mindenki saját magáért küzd.

A hétfő este adásba kerülő beszélgetés előzetesen közölt részletei szerint annyit leszögezett a kancellár, hogy a Német Szociáldemokrata Párttól (SPD) balra álló Baloldallal (Die Linke), valamint a Kereszténydemokrata Uniótól (CDU) és bajor testvérpártjától a Keresztényszociális Uniótól (CSU) jobbra álló parlamenten kívüli Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párttal semmiképp sem kormányozna együtt.

Merkel az interjúban arról is beszélt, hogy nem szokása lebecsülni a vetélytársait, így "nem veszi félvállról" ellenfelét, az SPD jelöltjét, Martin Schulzot sem annak ellenére, hogy a felmérések szerint a CDU/CSU vezet a választási kampányban.

A már 12 éve hivatalban lévő kancellár megerősítette azt is, hogy megválasztása esetén kitölti a következő négyéves periódust. Kitérő választ adott viszont arra a kérdésre, hogy ki léphet majd egyszer a helyére.

A német kormányfő sajnálatosnak nevezte az Európai Unió (EU) tagországai közötti véleményeltérést a bevándorláspolitikáról, de kijelentette, hogy továbbra is a menekültek igazságos elosztásáért fog harcolni.

A kancellár szerint nem élhetnek nyugodtan az emberek Európában, ha nem foglalkoznak a szomszédjaikkal, amelyek közé Afrika is tartozik. A cél továbbra is az, hogy alternatív lehetőségek felmutatásával megakadályozzuk az afrikaiakat abban, hogy Európába jöjjenek – mondta Merkel.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
@Peller Anikó: oda vándorolj ki. kérdés, hogy be-e engednek ilyen veszélyes lényt.
fekete
Nekunk mindegy,hogy Merkel kivel lesz egyutt! Senkik a Germanok,A sok csalas,lopas,MILLIO
burkas betelepitese? Es Afrikat nyomja Europaba, Rommel is el vesztette Afrikat! Pedig 100x
okosabb volt mint az EU,Merkelell egyutt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.