Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tájékoztatást kapott a Guam elleni rakétatámadás terveiről, de egyelőre kivár – jelentette kedden a KCNA észak-koreai állami hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Még egy ideig figyelemmel kíséri, mit tesz az USA, mielőtt döntést hozna az ügyben – közölte a phenjani rezsim vezetője – írja az MTI-t idézve a hvg.hu.

Kim Dzsong Un a rakétaerők főhadiszállásán tett hétfői látogatásakor viszont azt mondta, kész elrendelni a támadást, és úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok már érzi a "hurkot a nyaka körül", amit saját háborús csörtéje váltott ki. Hozzátette, hogy a Koreai-félszigeten kialakult feszültségek tükrében, az amerikaiak "józanul mérlegeljék mit nyerhetnek és mit veszthetnek".

Az Egyesült Államoknak, amely elsőként telepített nukleáris fegyvereket Észak-Korea közelébe, elsőként kell meghoznia a helyes döntést, és tettekkel igazolnia, hogy enyhíteni szeretne a Koreai-félszigeten kialakult feszültségeken, illetve el akar kerülni egy veszélyes katonai összecsapást – mondta Kim Dzsong Un. Egyben azt is követelte, hogy Washington hagyjon fel az "arrogáns provokációkkal" és az "egyoldalú követelésekkel".

James Mattis amerikai védelmi miniszter arra figyelmeztette hétfőn Észak-Koreát, hogy amennyiben rakétát indít az Egyesült Államok ellen, a konfliktus háborúvá szélesedhet. Észak-Korea a múlt héten jelentette be, hogy fontolgatja négy ballisztikus rakéta elindítását Guam irányába.

Címlapkép: Youtube

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
Már látom a jövő földrajz atlaszát: Koreai-(fél)sziget...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Csak nem bír magával a ribizli sérójú óriáscsecsemő. Ha volna a kis fütYyijén kívül valami komolyabb is a gumibutyijában,akkor már rég nem csak üzengetne.
troll5
Már látom a jövő földrajz atlaszát: Koreai-(fél)sziget...
maci0427
Valakiknek az az érdekük,hogy a kettő Korea soha ne egyesüljön ! Mert az egyesülést simán meglehetne tenni,de gondolom,hogy ezeknek a valakiknek éppen elég volt Vietnam és Németország egyesítése ! Észak Koreát simán ellehetne lehetetleníteni akár katonailag is !
quadrocopter
@maci0427: "Mert az egyesülést simán meglehetne tenni,..." ugye viccelsz?
karma1
@maci0427: Az utolso mondatodert lajkoltalak... A tobbi egyaltalan nem all meg.
Pálinkás Pál
@maci0427: Szerinted Dél Korea olyan hülye,hogy nyakába venne 30 millió éhenkórászt...na ne röhögtess!!!
kokopelli
..gondoljunk a kettészakadt családokra,és utánna érveljünk! :--(
vladimir putin
@maci0427: nem vagy valami tájékozott Észak-Koreából, ezért szerintem inkább ne is erőltesd tovább ezt a kérdést.
papa.49
@troll5: Addig babrálja az indítógombot a ,,jól lakott óvodás,, míg tényleg sziget lesz a félszigetből !!!
maci0427
@vladimir putin: Fejtsd ki bővebben,ha már belekezdtél mert érdekelne ! Előbb vagy utóbb úgy is egyesül !
maci0427
@Pálinkás Pál: Ez nem hülyeség kérdése ! Előbb vagy utóbb úgy is egyesülni fog ! De lehet,hogy az unokádnak az unokája sem éri meg...,kitudja...?!
maci0427
@quadrocopter: Ismétlem ! Valakiknek nem volt idáig sem az érdekük,hogy egyesüljenek ! Azt,hogy simán meglehet tenni ? Volt erre több évtized,de politikailag ez így megfelelő a nagyhatalmaknak ! Ha van más észrevételed írd le és szívesen elolvasom ! De ne a 30 millió északi nép, délkoreának a nyakába vevésével gyere te is ! Konkrét dolgok kellenek !
maci0427
@karma1: Konkrét válaszokat kérek és elolvasom biztosan !
vladimir putin
@maci0427: "Valakiknek az az érdekük,hogy a kettő Korea soha ne egyesüljön !"
Például Észak-Koreának? Hát hogyan is lehetne tovább diktátorkodni egy egyesült Koreában?
maci0427
@vladimir putin: Köszi ! Ezt értem ! De előbb vagy utóbb,úgy is sor kerül az egyesülésre ha a nagyhatalmak is úgy akarják ! Ha meg nem,akkor így marad minden ahogyan van !
vladimir putin
@vladimir putin: az lehet, hogy sor kerül az egyesülésre, de az nem a mi időnkben fog megvalósulni. Épp az előbb adtam el Kelet-Ukrajnán keresztül 100 darab hordozórakétát "Un" mesternek. De természetesen azt állítom, hogy ellopták az egészet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.