Soha ekkora összeget nem adott még Bill Gates, a Microsoft alapítója jótékony célra.

Bill Gates 4,6 milliárd dollárt adományozott jótékony célra, ez a legnagyobb egyszeri összeg, amelyet a Microsoft alapítója 2000 óta jótékonyságra fordított.

A 64 millió darab Microsoft-részvény megajándékozottjának kiléte nem ismert, valószínű, hogy a világ leggazdagabb embere és felesége által közösen alapított Bill és Melinda Gates Alapítvány kapta – adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja az amerikai értéktőzsde adattárára hivatkozva.

Az alapítványt 2000-ben hozták létre 5 milliárd dollárral az egészségügy javítására és a szegénység csökkentésére. Azóta a világ legnagyobb magánalapítványává vált, vagyona 40,3 milliárd dollárra gyarapodott.

A 64 millió darab Microsoft-részvény Bill Gates jelenlegi 90 milliárd dollárra rúgó vagyonának 5 százalékát tesz ki. Ezzel Gates részesedése a Microsoftban, amelyet 1975-ben alapított, 1,3 százalékra csökkent az 1996-os 24 százalékról.

A múlt hónapban Warren Buffett amerikai befektető adományozott 3,17 milliárd dollárt jótékony célra.

Buffett és Gates is tagjai a The Giving Pledge elnevezésű jótékonysági kezdeményezésnek, amelynek résztvevői vállalják, hogy vagyonuk döntő részét karitatív célokra ajánlják fel.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Kjetill Ree)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
magyarországon ez az ajándék el is menne stadionra meg kisvasútra, de semmiképpen se olyan hülyeségekre, mint például az oktatási színvonal megemelése (egyébként abban se lenne köszönet, mert csak annyit tudnának hozzá tenni, hogy:
- Ki Magyarország miniszterelnöke?
- Orbán Viktor.

(ezzel szemben egyes magánvélemények szerint Orbán Viktor köcsögbuzigeci okádék bunkóruszkimaffiózó zsebrebaszottkezű putyinszopó mészároslőrincszarátevő pakisztáni, elhízott székelycigány Ráhelcsináló tajparaszt)
Nessy
Na, ilyen náluk még véletlenűl sem fordulhatna elő! Amikor a közpénzből csinálnak magánvagyont, amikor már lassan a levegőt is külön adóztatják, amikor már lassan az egész ország felosztásra került pár haver között, ott a mecenatúra ismeretlen fogalom! Itt nem magán vagyonból épül Tudományos Akadémia, hanem közpénzből foci akadémia, de sok, és értelmetlenül.
Nessy
@Nessy: Nálunk nem fordulna elő! Kimaradt egy betű. Bocs!
wagabund
..."A 64 millió darab Microsoft-részvény Bill Gates jelenlegi 90 milliárd dollárra rúgó vagyonának 5 százalékát tesz ki. Ezzel Gates részesedése a Microsoftban, amelyet 1975-ben alapított, 1,3 százalékra csökkent az 1996-os 24 százalékról."...

ezek a számok mindent elmondanak...eszméletlen, mennyi pénz...
magyarbakancs
Na addig éljek míg magyar honfitársam mint Orbán,Garancsi,,Mészáros ekkora összeget adományozna.
Akkor hegylakó leszek mindig élni fogok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.